Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Sonunda kupası da oldu

Sonunda kupası da oldu

FIAT Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş'u 67-65 mağlup ederek kupayı kazandı.

Sonunda kupası da oldu

FIAT Türkiye Kupası’na Dixon’ın ikili oyunları, Hickman ve Bogdanovic’in rakip potaya topla dalışları ile sayı üreten F.Bahçe iyi başladı ve ilk devreyi 38-33 önde bitirdi. Darüşşafaka Doğuş ise Semih ve Bjelica’yı alçak postta topla buluşturmasına rağmen içeri gömülen rakip savunmayı dış atışlarla cezalandıramadı ve 1/7 gibi düşük üç sayı yüzdesinde kaldı. Özellikle hızlı hücumlara çıkarken yaptıkları toplamda 8 top kaybı da oyunun kontrolünü ele geçirmelerini engelledi.

PEKİ Son 20 dakika neler oldu? Üçüncü çeyreği geride bitiren D.Doğuş son 10 dakikada takım savunmasını etkinleştirip, Markoishvili ve Wilbekin’ın üçlükleri ile öne geçse de Obradovic’in molası sonrası Datome ve Bogdanovic’in zor pozisyonlarda attıkları üçlükler ile F.Bahçe geri geldi.

HERKESİN heyecanla ayakta seyrettiği finalin son 15 saniyesinde; Wilbekin’in, son serbest atışı da kaçıran Vesely’e karşı bire bir oynayarak attığı sayı ile D.Doğuş 65-64 öne geçti. Bitime 6 saniye kala topla buluşup, 2 ayrı fake (aldatma) ile Redding’in savunmasından ustaca boş kalmayı beceren Bogdanovic’in isabetli şutu maçı ve kupayı F.Bahçe’ye getirdi.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜRLER...

67-65‘lik skorla Türkiye Kupası şampiyonu olan F.Bahçe, ligimizin fiziksel ve kadro yapısı olarak en iyi ekibi olduğunu Bursa’da tekrar gösterdi. Darüşşafaa Doğuş’ta ise koç Oktay Mahmuti’nin kafası berraklaşmış, turnuva sırasında Semih ile yaşadıkları krizi mükemmel çözmesi bunun kanıtıydı. Takıma yansımış bu pozitiflğin meyvesini play-oflar’da yiyebilirler.

İYİ bir lokasyonda güzel bir salona yatırım yapan Tofaş’a, turnuvayı hatasız geçmeyi başaran, teknik faul yerine ‘Önleyici’ iletişimi seçen hakemlerimize, spor odaklı iletişimin kaldıraç gücüne inanan sponsor FİAT’a teşekkürler.