Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Soruşturma açıldı! Beşiktaş camiası şokta...

Soruşturma açıldı! Beşiktaş camiası şokta...

Ziraat Türkiye Kupası'nın 5 Şubat 2017 günü oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe derbisine gerginlik damga vurmuş, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe'nin Danimarkalı futbolcusu Simon Kjaer'in boğazını sıkması çok konuşulmuştu. Konu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Soruşturma açıldı! Beşiktaş camiası şokta...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde bulunan Spor Savcılığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Savcılığın 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun çerçevesinde re'sen harekete geçtiği öğrenildi. Savcılığın Şenol Güneş'i şüpheli sıfatıyla ifadeye davet ettiği belirtildi. Şenol Güneş'in önümüzdeki günlerde olayla ilgili ifade vermesi bekleniyor

KJAER DE İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI

Simon Kjaer de dün Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kendisinin boğazını sıkması nedeniyle re'sen ifadeye çağırılmıştı.

Savcının Kjaer'e bu hareket nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten şikayetçi olup olmadığını soracağı öğrenildi.

Şenol Güneş, Kjaer'le arasında geçenlerle ilgili olarak; "Benim Kjaer ile bir işim yok. O nereden çıktı, anlamadım ki! Benim üzerime niye geldi onu anlamadım. Bizim oyuncular da olmak kaydıyla söyleniyorum. Ben oyuncularıma, Van Persie'nin bu provokasyonuna neden izin veriyorsunuz diyordum. Kjaer Türkçe mi biliyor. Ne anladı da geldi? Sana mı soracağım, sana ne oluyor! Tebrik ediyorum, Türkiye'yi iyi tanımışlar." diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

KJAER NE DEMİŞTİ?

Kjaer ise konuyla ilgili olarak şunları söylemişti:

"Aslında maçın ilk yarısında Robin'den de takımımızdan da fazla hoşlanmadılar. İçeri girerken Robin'e bir şeyler söyledi ben de önüne geçtim. 'Biraz saygı göster' dedim. Türkçe bir şeyler söyledi, anlamadım. Devre arasında elimi uzattım ama bana elini de uzatmak istemedi. Ben ona saygısızlık yapmadım. Daha sonra bana olayın benle ilgisi olmadığını söyledi. Ben sakin bir insanım, futbolda bunlar oluyor. Duygu birikimidir, doğal şeylerdir. Benim için bir sorun yok".

(Sabah)