Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sosa memnun eder

Sosa memnun eder

Yazarımız Güntekin Onay, Beşiktaş'ın transferin son gününde kadrosuna kattığı Arjantinli yıldızı yorumladı:

Sosa memnun eder

JOSE Sosa geleneksel anlamda klasik bir 10 numara değil. Bir takım oyuncusu. Ağırlıklı olarak sağ kanatta oynayan ama forvetin arkasındaki her bölgede iş görebilen hareketli bir oyuncu. Çalışkan bir futbolcu. Beşiktaş'ın hücum anlayışına çok uygun. Topla ve topsuz hızla rakip ceza sahasına penetre edebilen bir yapısı var. Tüm bunların yanında iyi bir sağ ayağa sahip, güçlü ve dayanıklı bir futbolcu.

BAYERN Münih ve Atletico Madrid gibi Avrupa futbolunun en elit seviyesinde yeteneklerini sergileyememiş olması aldatıcı olmamalı. Ancak oralarda kazandığı tecrübeler Türkiye Ligi için fazlasıyla yetecektir. Estudiantes'teki performansı genç yaşta onu Bayern Münih'e getirdi. Bayern Münih'te ilk 11 oyuncusu olamadı. Ancak oyununu geliştirdi. Serie A (Napoli) ve La Liga deneyimleri yaşadı. Metalist Kharkiv'de takımın lideri ve kaptanıydı.

SKOR DA YAPACAKTIR
YAY civarından sağ ayağıyla etkili frikik atabilen, duran top kullanan, özellikle de asist becerisi yüksek, kalitesi tartışılmayacak bir takım oyuncusu. Takım oyuncusu ifadesinin üzerinde durmak lazım. Çünkü diğer seçeneklerden Ben Arfa ne kadar yetenekli olursa olsun iyi bir takım oyuncusu değildi. Çok yönlü olan Sosa, rakibe yapacağı baskıyla da Biliç'i ve Beşiktaşlılar'ı memnun edecektir. Sadece top ayağındayken iş gören bir futbolcu tipi değil. Türkiye Ligi'nde Batalla, Scarione ve Aatif Chahechouhe gibi çok daha düşük seviyedeki transferlerin bile gol sayısının çok yüksek olduğunu hesaba katarsak Sosa da skor yapabilir.
İSPANYA Şampiyonu Atletico Madrid'de geçen yıl genellikle hamle oyuncusu olarak kullanılmasına rağmen 6 asist yaptı. Bu büyük bir sayı. Beşiktaş'ta ve özellikle hücumda direkt oynayan bu oyun anlayışında maksimum düzeyde verimli olacağını düşünüyorum. Biliç'in onu nerede kullanacağı da önemli. Demba Ba'nın arkasındaki 3 bölgede de görev alacaktır. Ama Oğuzhan'ın pozisyonundan çok kanatlarda oynaması daha faydalı olmasını sağlayacaktır.
ÇOK DOĞRU BiR TERCiH
OYUN görüşü, tecrübesi ve çalışkanlığıyla Beşiktaş'ın çok doğru bir tercih yaptığını zamanla göreceğiz. Ligimizin en iyi orta saha oyuncularından biri olan Emre Belözoğlu ve şu anda F.Bahçe'de oynayan Diego'nun da Simeone'nin Atletico Madrid'inde tutunamamış olmalarını da göz önünde bulundurursak 'Sosa, Atletico'da oynayamadı' eleştirilerine kulak asmamamız gerekiyor. Neticede son Şampiyonlar Ligi finalinde bile oynamış bir futbolcudan bahsediyoruz. Jose Sosa yeteneklerinin yanında çalışkanlığıyla Beşiktaş taraftarının sevgilisi olacaktır.

Haberin Devamı