Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Şota'dan istifa sinyali!

Şota'dan istifa sinyali!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Mersin İdmanyurdu'na 3-2 mağlup oldukları maçın ardından açıklamalarda bulundu ve ayrılık sinyalleri verdi.

Şota'dan istifa sinyali!

Arveladze, maçın ardından düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında, şanssız olduklarını, ellerinde olmayan gelişmeler yaşandığını söyledi.

Kimseyi suçlamak istemediğini belirten Arveladze, "(Niye bu kadar şanssızız?) diye kendime soruyorum. Futbolculara başka bir şey sormak istiyorum. 'Niye bu kadar kolay verebiliyoruz, nasıl düşerken kalkarız diye, daha fazla savaş verebiliriz.' Hakemlere soruyorum, 'Nedir bu halleri, nedir 11 santimetre ters görmek?' Kimseyi suçlamak istemiyorum ama geride kalan 3 haftada bir şeyler var" diye konuştu.
Arveladze, yenilseler de iyi bir oyun sergilediklerini, çok sayıda pozisyona girdiklerini ifade ederek, beklemedikleri anlarda goller yediklerini anlattı.
"Bu savaşı vermeye hazırım" diyen Arveladze, "Burada önemli olan kulübün geleceğidir. Başkan ve yönetimle otururuz, hangi karar doğru ise ona da hazırım. Ama ben kolay bırakan, kolay giden birisi değilim. Kolay vermiyorlar, puanları zorla almak istiyorum" ifadelerini kullandı.
"Her gün 3 defa yemek yiyoruz"
Arveladze, bir gazetecinin, takımdaki kötü gidişatın ve soyunma odasında daha önce yaşanan tartışmaların nedenini sorması üzerine şunları söyledi:
"Benim Türkiye'de çalıştığım 6. sene oluyor. Bırakın 5 kişiyi kadro dışı bırakmayı, her kötü oynayan takım oyuncuları kadro dışı bırakıyor, yine kötü oynuyor. Hangisi doğru? 'Takımın birleşmesi için yemeğe çıkalım...' Her gün 3 defa yemek yiyoruz kulüpte. Hiçbir şey değişmiyor. Saygı bu değil. Soyunma odasında bir şeyler oluyor. Ben de yaşadım, 20 sene yaşadım. Kim girmiş benden fazla soyunma odasına? Hangisi doğru kimse bilmiyor. Gerçek bir değişimin gerektiğini geldiğimden beri söylüyorum."
Onur'un oynamaması...
Gürcü teknik adam, kart cezalısı olan Erkan Zengin'in kendi isteğiyle Mersin kafilesinde yer aldığını, Mehmet Ekici'nin bu yönde bir talebinin olmadığını, bunun da normal olduğunu kaydetti.
Mehmet Ekici ile sorun yaşamadıklarını vurgulayan Arveladze, kaleci Onur Recep Kıvrak'ın neden oynamadığıyla ilgili olarak, zaman zaman sesini yükselttiği konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:
"Onur morali bozuk diye oynamıyor. Bu kulübün kaptanı, bu kulübü taşıyan oyuncu, ikinci defa maçtan önceki antrenmanda sakatlanıyor, maçtan bir gün önce. Trabzonspor'u taşıyan, Trabzonspor'un logosunu taşıyan oyuncu ikinci defa maçtan önce 'moralim bozuk, ben oynamıyorum' diyor. Birincisinde olabilir, sakat olabilir, bir senedir oynamıyor olabilir. İki hafta hazırlık maçı oynuyoruz hiçbir şey yok. Esteban dönüyor, oynuyor. O 'ben sakatım.' Bu, moral bozuk demektir. Ben şimdi Onur'u mu suçlayacağım? Ben 3 tane yemişim. Mehmet'i mi suçlayacağım gelmedi diye? Erkan'ı mı suçlayacağım buraya geldi diye? İsime bağlı değil. Bunu değiştirmeye çalışıyoruz."

Haberin Devamı