Gazete Vatan Logo
Futbol Sponsor bulamayınca bunu yaptılar!

Sponsor bulamayınca bunu yaptılar!

Sponsor bulamayan İzmir'in asırlık kulübü Altay, formasına kentin simgelerini koydu ve büyük beğeni topladı.

Sponsor bulamayınca bunu yaptılar!

Altay'ın ilk kez geçtiğimiz pazar günü 3-1 kazandığı Birlik Nakliyat Düzyurtspor maçında giydiği mavi forma, tüm İzmirliler'in ilgisini çekti. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra 1. Lig'de en fazla oynayan kulüp olarak tarihe geçen 100 yıllık Altay, sponsor bulamayınca formasına İzmir kentinin simgelerini taşıdı.

Üzerinde tarihi Saat Kulesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı, Gündoğdu Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Ağacı, İzmir'de düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'in heykeli ve İzmir'le özdeşleşen palmiye ağaçları ile martı siluetlerinin yer aldığı forma taraflı tarafsız tüm futbolseverin beğenisini topladı.

Formayı genç tasarımcılar Emrah Altay ve Altay Uğraş Ertatış'ın çizdiğini, kulübün lisanslı ürünlerinin satıldığı 19on4 Store Müdürü Atakan Atalay ve kendisinin de hazırlanmasına yardım ettiklerini belirten Altay Dış İlişkiler Sorumlusu Turan Güven, şu bilgileri verdi:

"Mavi renk, Altay Cumhuriyeti'ni temsil ediyor. Altay armasında İzmir yazdığı için şehrimizin simgelerini formanın göğüs bölümünde kullandık. Sadece Altaylıların değil, tüm İzmirlilerin beğendiği mavi formaların satışı en geç önümüzdeki hafta 19on4 Store mağazamızda başlayacak."

Haberin Devamı

Turan Güven, İzmir motiflerini formanın önüne reklam bulamadıkları için yapmadıklarını, forma reklamı almaları halinde, söz konusu desenin altında ya da sırtta kullanabileceklerini sözlerine ekledi. Altay kulübünün kuruluşu 16 Ocak 1914 olarak tescil edilmişti.