Gazete Vatan Logo
Futbol Spor A.Ş'ye ödül

Spor A.Ş'ye ödül

İstanbul’un spor etkinliklerinde bir dünya kenti olduğu vurgulandı.

Spor A.Ş'ye ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ’ye Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından 2012 yılının ”Şeref Diploması” ödülü verildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2012 Fair Play Ödül Törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, EFPM Başkanı Christian Hinterberger, EFPM Yönetim Kurulu Üyeleri, Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve davetliler katıldı.

Ödül töreninde konuşan Göksel Gümüşdağ, İstanbul’un spor etkinliklerinde bir dünya kenti olduğunu belirterek, ”Bundan önce İstanbul’da sayısız organizasyonlar yaptık. İnşallah eylül ayında da 2020 Olimpiyatları’nı İstanbul’a getireceğiz” dedi.

Avrupa’nın en büyük spor şirketi olan Spor AŞ’nin fair play ödülüne layık görüldüğü için büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Gümüşdağ, şöyle konuştu:

”Spor AŞ’nin doğal başkanı Kadir Topbaş adına buradayım. Onun adına bu ödülü almaya geldim. Kendisinin Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir toplantısı var. Onun için gelemedi ama sizlere Sayın Başbakanımız ve Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın selamlarını iletiyorum.

İstanbul olarak artık 2020 Olimpiyat Oyunları’na hazırlanıyoruz. Bundan sonraki tek hedefimiz ve çalışmalarımız, İstanbul’a olimpiyatları alarak İstanbul’un spor harcını daha da sağlamlaştırmak. Bugün bu ödüle layık görülen Spor AŞ’yi, genel müdürünü, genel müdür yardımcılarını ve çalışanlarını kutluyorum.”

Hinterberger: ”Spor AŞ’yi içtenlikle kutluyoruz”

EFPM Başkanı Christian Hinterberger, geçmişte de Türkiye’de kişilere ve kuruluşlara şeref diploması verdiklerini hatırlatarak, ”Spor AŞ olarak, topluma, özellikle de İstanbul gençliğine verdiğiniz hizmetler daha iyi bir dünyanın önünü açacak. Spor AŞ’yi bu diplomaya layık görüldüğü için içtenlikle kutluyoruz.

İstanbul’a 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı için iyi şanslar diliyorum” diye konuştu.

EFPM İkinci Başkanı Erdoğan Arıpınar ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarını Avrupa’ya gösterdiklerini aktararak, ”Spor AŞ ile ilgili çok güzel bir dosya hazırladık ve jüri de ’Şeref diploması’ verdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha güzel işlere imza atacaklar” ifadelerini kullandı.

Törende ”Şeref Diploması” ödülünü Hinterberger, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş adına Gümüşdağ’a verdi.

Törende ayrıca geçen sezon oynanan Bursaspor-Samsunspor maçında elle attığı golü iptal ettiren futbolcu Turgay Bahadır’a da Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) tarafından verilen ”Kutlama Mektubu” ödülü de takdim edildi.

Turgay’ın ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbol (A) Takımı Menajeri Faruk Pazarcı, Göksel Gümüşdağ’ın elinden aldı.

Bu arada, fair-play’e katkılarından dolayı spor yazarı Hasan Sarıçiçek de ödül aldı.

Haberin Devamı