Gazete Vatan Logo
Futbol Spor dünyası yasta!

Spor dünyası yasta!

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası tüm yurtta olduğu gibi spor camiasını da yasa boğarken, birçok organizasyon iptal edildi

Spor dünyası yasta!

SOMA'DA yaşanan maden faciası başta tüm Türkiye olmak üzere dünyada büyük üzüntü yaratırken, 3 günlük ulusal yas ilan edilmesi nedeniyle spor müsabakaları da hafta sonuna kadar iptal edildi. Büyük-küçük demeden farklı branşlardaki birçok yerli ve yabancı kulüp ile yine yerli ve yabancı birçok ünlü sporcu başsağlığı mesajları yayınlarken, Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada 14-15 Mayıs tarihinde oynanacak tüm amatör ve profesyonel lig müsabakalarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

HER MAÇTA SAYGI DURUŞU

16, 17, 18 Mayıs'ta tüm liglerdeki futbol müsabakalarının planlandığı şekilde oynanacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu müsabakalar öncesi, sırasında ve sonrasında müzik yayını yapılmayacak, hakemlerimiz ve futbolcularımız sahaya siyah bantla çıkacak ve maçlardan önce Soma'da hayatını kaybeden yurttaşlarımız anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

U17 Milli Takımımız'ın 15 Mayıs'taki Malta maçına siyah bantla çıkılması ve saygı duruşunda bulunulması için UEFA'ya başvurulmuştur."

BASKETBOL Federasyonu da "Beko Basketbol Ligi ve TB2L Play-Off ile TB3L Final Grubu müsabakaları 17 Mayıs Cumartesi gününden itibaren devam edecektir" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE Jokey Kulübü, Soma’da meydana gelen maden kazası ile ilgili başsağlığı mesajı yayınlarken dün ve bugün koşulması gereken yarışların iptal edildiğini duyurdu. TJK internet sitesinden yapılan açıklamada milli yas nedeniyle iptal edilen yarışların hangi tarihlerde yapılacağının ilerleyen günlerde ilan edileceği ifade edildi.

ÖDÜL TÖRENLERİ İPTAL

ERCİYES Üniversitesi'nde gerçekleşecek Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın açılış etkinlikleri ve konserler ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi'ndeki bahar şenlikleri de iptal edildi.

FMV Işık Okulları Spora Işık Tutanlar ödül töreninin ardından dün 15.00'te düzenlenmesi planlanan Marmara Üniversitesi Özhan Canaydın Spor Ödülleri de iptal edildi.

Soma için büyük dayanışma

G.BİRLİĞİ maçının hasılatını maden faciasında hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve sağ kurtulanlara yardım amacıyla bağışlama kararı alan Beşiktaş Kulübü, Soma için seferberlik ilan etti. Dün toplanan siyah-beyazlı yönetim maden faciasıyla ilgili olarak neler yapılabileceğini masaya yatırırken, ortaya atılan en önemli fikirlerden biri de Soma'ya yardım için diğer 3 Büyük kulüp ile bir araya gelme oldu. Soma'ya gitmeyi düşünen siyah-beyazlıların bu konuda izleyeceği yolun diğer büyük kulüplerle istişarede bulunduktan sonra netleşmesi bekleniyor.

ÖTE yandan Beşiktaş yönetiminin G.Birliği ile cumartesi günü oynanacak karşılaşmada, maden kazasında hayatlarını kaybedenlerin sayısı kadar koltuğu Olimpiyat Stadı'nda boş bırakarak, bu kişileri seyircisi anarak onurlandıracak.

G.Birliği maçı hasılatı Soma'ya

BEŞİKTAŞ, yaşamını yitirenlerin aileleri ve sağ kurtulanlara yardım amacıyla G.Birliği maçının hasılatını Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlama kararı aldı. Siyah-beyazlılar, taraftarlarına maça gelmeleri çağrısında bulunurken, Karabük de Sivas maçı hasılatını bağışlayacağını duyurdu. Öte yandan Olimpiyat’ta maça gelen basın mensuplarından da bağış toplanacak.

Yiğidolar yüzlerine kömür sürdü

SİVASSPOR’UN dünkü idmanında sahaya el arabasıyla kömür getirildi. Ellerine kömür parçaları alan futbolcuların bazıları yüzlerine kömür tozu sürdü.

Şampiyonluk klibi durdu

SOMA’DA yaşanan maden faciası nedeniyle başsağlığı mesajı yayınlayan F.Bahçe, FBTV’deki şampiyonluk kliplerini durdurdu. Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesi de yayınladığı tüm haberleri siyah logo ile sayfasına koyarken, kulübe ait tesislerde bayraklar yarıya indirildi.

Soma’ya yardım için özel maç

G.SARAY, Ali Sami Yen’de 10 yıl asılı kalan “Soma kömür diyarı, G.Sarayımız’a başarılar diler” pankartını hatırlatarak, geliri madende hayatını kaybedenlerin yakınlarına bağışlanmak üzere özel bir maç düzenleyeceğini açıkladı.

Özil: Türkiye'nin başı sağ olsun

SOMA'DAKİ maden faciası, yurt dışında yaşayan Türk sporcuları da yasa boğdu. Dortmund'lu Nuri Şahin, Twitter’dan bir madenci fotoğrafı paylaştı. Arsenal’de oynayan Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil de Twitter'dan "Manisa, Soma'da vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'nin başı sağ olsun" mesajıyla üzüntüsünü dile getirdi.

Arda Turan zor ayakta kaldı

ATLETICO Madrid'de forma giyen Arda Turan, Soma'da hayatını kaybeden madencilerimizin acısı ile zor teselli edildi. Atletico'nun dünkü idmanında ayakta güçlükle duran Arda'yı takım arkadaşları teselli etti. Madrid ekibi de bu görüntüleri resmi web sayfasında yayınlayarak "Arda ve A.Madrid kulübü Soma'da maden kazasında hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyor.

‘ATEŞ HER YERİ YAKTI’

Türkiye Milli Takım Kaptanı Arda Turan bu kazayla zor anlar geçirenlerin acısını paylaşıyor” denildi. Arda yayınladığı video mesajda, “Ateş bu kez sadece düştüğü yeri değil, her yeri yaktı. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Haberin Devamı