Gazete Vatan Logo
Futbol Spor kulüpleri yasası Meclis'e geliyor!

Spor kulüpleri yasası Meclis'e geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası”nı Meclis'e taşıyacağını açıkladı.

Spor kulüpleri yasası Meclis'e geliyor!

Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nda açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası'nı Meclis'e taşıyacaklarını açıkladı.

İşte Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları;

Ülkemizin sahip olduğu genç nüfusun potansiyelini olabildiğince kullanacağız. Vakıf üniversiteleriyle yaptığımız mutabakatla spor mu eğitim mi ikilemini ortadan kaldırdık. Hafta boyunca, federasyonlarımızla başarımızı nasıl daha ileri taşıyabileceğimizi konuşacağız. Futbolumuzdaki tüm sorunların çözüm yollarını teferruatlı biçimde tartışmamız lazım. Sponsor açığını sadece devlet üzerinden kapatmak sürdürülebilir bir durum değil.

Yasayı Meclis'e taşıyacağız

Kulüplerimizin idari ve mali disiplini yakalamaları için yönetim kadrolarında liyakatin olması gerekiyor. Kulüplerimizin içinde bulundukları girdaptan çıkması için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Milli irademizin tecelligahı Gazi Meclisimiz, üzerine çalıştığı bizim de teknik ve veri desteği verdiğimiz, 'Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasasıyla' bu konuyu yakın bir zamanda gündemine alacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak; bütün paydaşlarımızla, bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımı noktasında Gazi Meclisimizin emrindeyiz. Bu gerçekten önemli bir milat ve tarihi bir çalıştay.

Haberin Devamı