Gazete Vatan Logo
Basketbol Standartlar değişecek'

Standartlar değişecek'

Türkiye'nin yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası standartları değişiyor

Standartlar değişecek'

Türkiye'nin düzenleyeceği en büyük sportif organizasyon dünya basketbol şampiyonası için geri sayım başladı.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılış gecesiyle ilgili ayrıntılar, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda, gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Federasyon Genel Sekreteri Ali Özsoy ile yetkililer katıldı.

Yıllardır kurdukları bir rüyayı gerçekleştirme noktasına çok yaklaştıklarını belirten federasyon başkanı Demirel, açılış töreni ile ilgili iddialı konuştu.

Turgay Demirel,''iddia ediyoruz ki, 27 Ağustos'ta yapılacak açılış gecesinin ardından, bundan sonraki açılış törenleri için yeni bir standart ortaya çıkacak. Farklı bir açılış töreni olacak. Bundan öncekiler daha basit olarak yapılıyordu. Fakat bu sene çok renkli geçeceğine inandığımız bir program hazırladık” dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston'un da katılımcılar arasında yer alacağı açılış için Sinan Erdem Spor Salonu’nda görkemli bir program hazırlandığı vurgulandı.

Gecenin en büyük sürprizi olarak, dünyaca ünlü şov ekibi Cirque De Soleil'in sergileyeceği performans gösterilirken, Türkiye'den Fatih Erkoç, Müslüm Gürses ve Sezen Aksu'nun yanı sıra ünlü Yunan sanatçı Harris Alexiu ile İtalyan tenor Alessandro Safina'nın sahne alacakları aktarıldı. Gecenin sonunda ayrıca, Türkiye'nin girişimleriyle dünyada ilk olarak başlatılan 'dünya çocukları 2010 projesi kapsamında, 110 ülkeden 300 çocuğun dünya bayrakları eşliğinde 2010 dünya basketbol şampiyonası şarkısını söyleyecekleri belirtildi.

Haberin Devamı