Gazete Vatan Logo
Süper Lig Statü Ulusoy'u 60 bir kenara

Statü Ulusoy'u 60 bir kenara

Haluk Ulusoy’un TFF seçimlerindeki adaylığı 2007’de kendi döneminde başlatılan statü değişimi nedeniyle zorda!

Statü Ulusoy'u 60 bir kenara

TÜRK Futbol ailesi, TFF seçimleri ile birlikte yeni dönemin planlarını yapmak üzere harekete geçerken başkanlık için aday adaylığını açıklayan Haluk Ulusoy’un mahkeme yolu ile seçimleri erteletmek istediği iddia edildi... Aday olabilmesi için delegelerin 5’te birinin imzasını alması gereken Ulusoy, 60 imzaya ulaşamadığı için seçimi erteletmek üzere harekete geçerken yakın çevresi ise “aday olamıyorsun daha fazla üzülme” diyerek tavsiyelerde bulunsa da Ulusoy buna kulak asmıyor...

ULUSOY 2004 ve 2005 yıllarında olduğu gibi yeniden mahkemeye yolu ile kongreyi erteletmek istese de bir yandan da delegeleri tek tek arayarak imza istiyor... Tüm çabalarına rağmen 40 imzayı ancak bulabilen Ulusoy’un yanı sıra bir diğer aday adayı Duygun Yarsuvat’ın önünde ise zaman aşımı gibi de bir engel bulunuyor.

KENDİ BAŞLATMIŞTI!

SEÇİMDE aday olabilmek için gereken 60 imzaya bir türlü ulaşamayan Haluk Ulusoy, bu madde için “göreve gelir gelmez değiştireceğim” derken Yarsuvat ise “60 imzayı bulamaz ve seçime giremezsem mahkemeye gideceğim” tehdidinde bulunmuştu. Ancak Sporx’in haberine göre bu konunun müsebbibi ise Haluk Ulusoy! Çünkü 2008’de yürürlüğe giren TFF ana statüsünün değişimini 2007 yılında dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy başlattı.

Haberin Devamı

19 Mart 2007’de Ulusoy döneminde TFF ana statüsünün değişimi için harekete geçilirken 17 Ocak 2008’de komite oluşturuldu. Lutfi Arıboğan, Prof.Dr.Mehmet Helvacı, Yunus Egemenoğlu, Süheyl Önen ve Emre Koçak’ın yer aldığı komite tarafından hazırlanan ve FIFA normlarına göre düzenlenen TFF ana statüsü 3 Haziran 2008’de genel kurul onayından geçerek yürürlüğe girdi.

ADAY adaylığını açıklayan ancak 60 delegenin imzasının yakınından bile geçemeyen ve “Aday olamazsam mahkemeye gideceğim” diyen Yarsuvat’ın ise önündeki engel statü! TFF ana statüsünde yer alan “Genel Kurul’un, Türk hukukuna ve işbu Statü hükümlerine aykırılık teşkil eden tüm kararlarına karşı, karar tarihinden itibaren otuz gün içinde TFF merkezinin bulunduğu yer asliye hukuk mahkemesinde iptal davası açılabilir. Bu davalar basit yargılama usulüne tâbidir” ifadeleri statüye itiraz konusunda zaman aşımına neden oluyor.

Haberin Devamı