Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Stoperde tehlikeli yakınlaşma

Stoperde tehlikeli yakınlaşma

Beşiktaş'ın bugün Mersin İdman Yurdu ile oynayacağı erteleme maçında defansın göbeğinde Necip-Tosic ikilisi görev yapacak.

Stoperde tehlikeli yakınlaşma

BEŞİKTAŞ’IN bugün ligin çıkışta olan ekiplerinden Mersin İY ile oynayacağı erteleme maçında savunmanın göbeğinde Necip Uysal ile Dusko Tosic birlikte forma giyecekler. İki futbolcu, bu sezon başka partnerlerle defansın ortasında görev yaptılar ama bu bölgede ilk kez yan yana gelecekler.

İKİ oyuncunun bu sezon ayrı ayrı stoperde oynadığı toplam 7 maç var ve siyah-beyazlılar söz konusu karşılaşmalardaki grafiği pek de iç açıcı değil. Kartal, Tosic’in defansın ortasında görevlendirildiği 4 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı. Beşiktaş, Skenderbeu (2-0) ve Kayseri’yi (2-1) yenerken Akhisar (0-2) ve Sporting’e (1-3) mağlup oldu.

SADECE 1 MAÇTA KALESİNİ KAPATTI

NECİP ise savunmanın göbeğinde 3 maçta oynadı ve siyah-beyazlılar bu karşılaşmaların hiçbirini kazanamadı. Son Başakşehir maçı 2-2 sonuçlanırken 1461 Trabzon ile 1-1 berabere kalındı, Karabük ise Kartal’ı 2-0 yendi.
BEŞİKTAŞ, Tosic veya Necip’in stoper olarak görev yaptığı 7 maçın sadece 1’inde kalesini gol kapatabilirken diğer 6 maçta ise en az 1 gol yedi. Bu maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 11 kez de topu ağlarından çıkarmak durumunda kaldı. Öte yandan Tosic, sol bekte oynadığı G.Birliği ve F.Bahçe maçlarında 1’er kez kendi kalesine gol attı.

Haberin Devamı