Gazete Vatan Logo
Almanya Stuttgart ve Hannover, Bundesliga'ya yükseldi

Stuttgart ve Hannover, Bundesliga'ya yükseldi

Almanya İkinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga 2) 2016-2017 sezonu şampiyonu Stuttgart ve ligi 2. sırada tamamlayan Hannover, Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) yükseldi.

Stuttgart ve Hannover, Bundesliga'ya yükseldi

Stuttgart, sezonun 34. ve son haftasında Würzburg'u 4-1'lik skorla geçti. Puanını 69'a çıkaran kırmızı-beyazlı ekip, Bundesliga 2 şampiyonu olarak bir üst lige çıktı.

Türk asıllı futbolcu Kenan Karaman'ın formasını giydiği Hannover ise deplasmanda Sandhausen ile 1-1 kaldı. 67 puanla ligi 2. sırada tamamlayan Hannover, Bundesliga'ya yükselen ikinci takım oldu.

Böylelikle geçen sezon küme düşen iki takım da bir sezon aradan sonra yeniden Bundesliga'da mücadele etme hakkı kazandı.

Karlsruhe SC'yi sahasında 2-1 mağlup eden Eintracht Braunschweig, 66 puanla üçüncü sırayı aldı. Braunschweig ekibi böylece, Bundesliga'yı 16. sırada tamamlayan Wolfsburg ile Bundesliga'ya yükselmek için play-out maçları oynama hakkı elde etti.

İkinci ligi 34 puanla 17. sırada tamamlayan Würzburg ve 25 puanla son sırada bitiren Karlsruhe SC ise küme düştü.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira'nın çalıştırdığı 1860 Münih ise Heidenheim'e 2-1 yenilerek 36 puanla ligi 16. sırada tamamladı. Mavi-beyazlı ekip, gelecek yıl da Bundesliga 2'de mücadele etmek için üçüncü ligi 3. sırada bitiren Jahn Regensburg ile play-out maçları oynayacak.

Haberin Devamı