Gazete Vatan Logo
Futbol Su yutturuyoruz

Su yutturuyoruz

VATAN’a konuşan Türkiye şampiyonu G.Saray’ın yüzücüleri, ezeli rakibi ti’ye aldılar:

Su yutturuyoruz

53 kulüpten toplam 443 sporcunun katıldığı Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası’nda ezeli rakip F.Bahçe’nin önünde şampiyonluğa uzanan G.Saray’da tam 5 yıl aradan sonra gelen zaferin mutluluğu yaşanıyor.. Erkeklerde 9 puanla Kanarya’yı geçen, kadınlarda ise yarım puanla F.Bahçe’ye geçilmesine karşın, genel toplamda ipi göğüsleyen sarı-kırmızılı sporcular, şampiyonluğa giden yolda neler yaşandığını VATAN’a anlatırken, sarı-lacivertli rakiplerini de kızdıracak ifadeler kullandılar.. İşte havuzun efendilerinin açıklamaları:

ALP YOKAY: “2006’dan sonraki ilk şampiyonluğumuz. Bu süreçte kadınlar olarak ayrı, erkekler olarak ayrı şampiyonluklarımız oldu ama takım şampiyonluğu 5 yıl sonra geldi. F.Bahçe her zaman sıkı rakibimiz olmuştur. Ancak bizi geçmeleri için daha çok su yutmaları lazım.

‘KAMPIN ÖNEMİ BÜYÜK’

2007’DEN sonra F.Bahçe 4 Ukraynalı’yı Türk yaptı. Ondan sonra biz onları geçemiyorduk. Bu nedenle bu şampiyonluğun ayrı bir önemi var. Bir de bu şampiyona sonrası erkeklerde artık tüm rekorların yanında G.Saray yazıyor. Bizim olmayan rekor kalmadı..

BAŞKANIMIZ Ünal Aysal şampiyonluğun ardından yurtdışından bizim için gelip bize yemek verdi. Ona da çok teşekkür ediyoruz. A Takım olarak Slovenya’da çok güzel tesislerde kamp yaptık. Orada güzel çalıştık, her gün toplantılarla motive olduk. Şampiyonlukta bu kampın da önemi büyük.”

GÜVEN DUVAN: “Biz G.Saray olarak uzun süredir böyle bir şampiyonluk yaşamamamıştık. Onun için şampiyonaya çok iyi hazırlandık ve omuz omuza verip ipi göğüsledik.. F.Bahçe bizim için yeterli bir rakip değil.

ŞAMPİYONLUĞUN en büyük adımı Slovenya’daki kampta atıldı.. O kamp sayesinde performansımızın zirvesine çıkmayı başardık.”

TUTKU: Bu şampiyonluğun arkasında çok büyük emek var

Alp: Ukraynalılar’ı bu kez geçtik

GÜVEN: F.Bahçe bizim için yeterli bir rakip değil

NAZLI: Bu 1.’likler sürecek

NAZLI UZMAN: “Şampiyonluk için çok çalıştık. Sezon başında sadece bu şampiyonluğu düşünüyorduk. Kazanacağımıza inandık ve başardık. Büyük bir şanssızlıkla F.Bahçe’ye kadınlarda yarım puanla geçildik. Herkes F.Bahçe’nin bizi geçtiğini düşünüyor ancak biz büyük yol kat ettik. Ben 200 sırtüstünde birinci oldum ve inşallah bu 1.’liklerin devamı gelecek.”

TUTKU GÜNDOĞDU: “Bu şampiyonluğun arkasında büyük emek var. Kadınlarda yarım puanla geçildik belki ama elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Bu nedenle çok mutluyuz. Birbirimize hep destek olduk.”

Bu kez onlar boğuldu

“4x100 bayrakta Fener’in Ukraynalı ile kırdığı rekoru kırdık.”

ÖMER ARSLANOĞLU: “Güven Duvan, Arda Gürdal ve Göksu Biçer’le beraber karışık bayrakta rekor kırdık. Daha önce F.Bahçe bu rekoru 4 Ukraynalı’yla kırmıştı. Yani Ukrayna rekorunu da kırmış olduk. Onlar hep ‘Havuzda boğduk’ diyorlardı. Bu kez onlar boğuldu.”

Haberin Devamı