Gazete Vatan Logo
Galatasaray Suçlusu kim?

Suçlusu kim?

Galatasaray'ın korktuğu başına geldi, Alman oyuncunun transferi askıya alındı.

Suçlusu kim?

SARI-kırmızılı kulüp dün akşam saatlerinde FIFA’dan gelen haber işe sarsıldı... Kevin Grosskreutz transferi için FIFA’ya 23.55’te evrakların ulaştığı ancak sistemdeki sorun nedeniyle girişin 00.00.48’de yapılabildiği açıklanırken transferde sorun olmadığı da yönetim tarafından duyurulmuştu.

ANCAK dünya futbolunun patronu, dün G.Saray’ı yalanlayarak gönderilen belgelerde imzaların eksik olduğu ve bu nedenle de Grosskreutz transferinin geçersiz olduğu G.Saray’a ve B.Dortmund’a bir yazı ile iletildi.

FIFA’DAN gelen yazıda “Başvurunun incelenmiştir, yapmış olduğunuz incelemede dediğiniz gibi sistem kapanmadan önce kulübümüz yetkilileri tarafından sisteme giriş yapılmıştır. Ancak sisteme gereken evraklar ve bilgiler, kulübünüz tarafından sisteme yüklenmediği görülmüştür. Bu nedenle de size bu transfer dönemi için lisans vermemiz mümkün değildir” ifadeleri Cimbom’u yıktı. Alman oyuncu, G.Saray ile kontrat yaptığı için çalışmalara katılabilecek fakat sahaya ise ancak lisansının alınacağı en erken tarih olan 5 Ocak 2016’dan sonra çıkabilecek.

Haberin Devamı

G.SARAY’IN 36. Başkanı olarak görevi Duygun Yarsuvat’tan devralan Dursun Özbek, geldiği günden bu yana birçok konuda eleştirilerin odağı olurken mali dengeyi getirebilmek adına da büyük çaba sarf etti... Ancak ne yönetimde yaşananlar ne de transferde yapılanlar bir türlü camiayı mutlu edemedi. Futbol şubesini emanet ettiği Cüneyt Tanman ile fikir ayrılığı yaşayan ve ardından da yerine kardeşi Mehmet Özbek’i getiren Dursun Özbek, transferde ise yapılan tercihler ve oyunculara ödenen rakamlar nedeniyle tepki aldı.
SUÇLU HEMEN BULUNDU
ANCAK bunların hiçbiri Kevin Grosskreutz transferinde yaşananlar kadar sarı-kırmızılı camiaya darbe vurmadı... Alman oyuncunun transferinde geç kalınmasının suçlusu olarak G.Saray Sportif Direktör Yardımcısı Uğur Yıldız’ın görevine dün FIFA mektubunun gelmesinin ardından hemen son verilirken sadece Almanya değil tüm dünyada bu skandal hakkında G.Saray yerden yere vuruldu.