Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 3. Tur mucizeye kaldı

3. Tur mucizeye kaldı

Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, İtalya’da düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası ikinci tur F Grubu ilk maçında ABD’ye 3-1 mağlup oldu.

3. Tur mucizeye kaldı

BAYANLAR Voleybol Dünya Şampiyonası 2. tur F Grubu ilk maçında Türkiye namağlup ABD’ye 3-1 mağlup oldu. İtalya’nın Modena şehrinde bulunan Palapanini Salonu’nda oynanan mücadelede ABD’de Murphy 19, Hill 19 (4 ace), Harmotto 12 (4 blok) ve Akinradewo 11 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken Ay-yıldızlılarda ise Gözde 22, Seda 16 ve Neriman 14 sayı üretti.
MAÇA 8-5 geride başladık ama hem Seda’nın etkili servisleri hem de Gözde’den gelen sayılarla seti 29-27 kazandık. 2. bölüme ABD Larson-Robinson değişikliyle başladı ve bu hamle de özellikle savunma anlamında meyvesini verdi. ABD 12-7 üstünlükle başladığı oyunu setin sonuna 25-19’la yansıtarak 1-1’i buldu.
3. bölüme ilk kez 5-1’le iyi başlayan taraf olduk ama her saniye eleyen farkın önüne geçemedik ve bu oyunu da göz göre göre 25-23 kaybederek morallerimizi de adeta bu sette bıraktık. Son sette oyuncuların da yüzdü düştü ve bununla beraber de 4-1’i buldu ABD. Tam Kübra’nın servisleriyle 8-7 öne geçerek geri dönüşe imza mı atıyoruz derken ABD’nin Robinson’ın servisleriyle başlattığı seriyi engelleyemedik ve oyunu 25-15, maçı da 3-1 kaybettik.
MUCİZELERE de kalsa tur şansımız var. Ama düşünmemiz gereken konu, son Dünya Şampiyonası 6.’sı, sürekli bir çıkış halinde olan Türk Bayan Voleybolu’nun geldiği nokta olmalı. Şu an için sadece 2 puanımız var ve şu an bulunduğumuz konum kesinlikle bize hiç yakışmıyor.

Haberin Devamı