Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Sultanlar gibi karşılandı

Sultanlar gibi karşılandı

Bugün 18.00'de resmi sözleşmeye imza atacak olan van Persie'nin İstanbul'a gelişi dünya basınında büyük yankı uyandırdı:

Sultanlar gibi karşılandı

En prestijli gazeteler, sevgi gösterilerini manşetlerine taşıdı. Corriere dello Sport golcüyü ‘sultan’a benzetirken, De Telegraaf da “RvP çılgınlığı” yorumunu yaptı

ROBIN van Persie’nin F.Bahçe’ye transferini günlerdir yakından takip eden dünya basını, Hollandalı’nın İstanbul’a ayak basmasını manşetlere taşıdı. Golcünün resmi imza için özel jetle Türkiye’ye gelmesi Hollanda başta olmak üzere İspanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Çin ve Afrika medyasında geniş yankı uyandırdı.

DENEYİMLİ forvetin ülkesinde yayın yapan yüksek tirajlı De Telegraaf, RvP transferinin Türkiye’de kaosa yol açtığını yazarken, “İstanbul’da Persie çılgınlığı” başlığını tercih edip, kulüp tarafından özel uçakla getirilmesinin muhteşem şovun bir parçası olduğunu okuyucularına duyurdu.

‘KUYT’IN PARMAĞI VAR’

AD, NOS TV, De Volkskrant gibi milyonlarca takipçisi olan Hollanda kaynaklı medya kuruluşlarının yanı sıra Fransız L’Equipe “Persie, İstanbul’da kahramanlar gibi karşılandı”, İtalya’dan Corriere dello Sport da “Sultanlar gibi karşılandı” yorumunu yaptıkları haberleri 1. sayfalarından verdi.
İSPANYA’DAN Marca oyuncunun ağzından “F.Bahçe’de olmak bir onur” sözünü başlık olarak kullandı, AS ise “Yılın transfer bombası” şeklindeki derlemesini RvP’nin İstanbul’daki karşılama görüntüleriyle verdi. BBC de oyuncunun bu tercihinde Dirk Kuyt’ın etkili olduğunun altını çizdi.
Taraftara açık tören 18.00’de Kadıköy’de!
F.BAHÇE’DEN taraftarların merakla beklediği açıklama nihayet geldi. Kulüp dün KAP’a “Robin van Persie’nin transferi için kendisi ve kulübü M.United ile presip anlaşması sağlanmıştır. İmza töreni salı günü (bugün) saat 18:00’de olacaktır” bilgilendirmesini yaptı.
NANI’NİNKİ gibi Saracoğlu zemini üzerinde gerçekleştirilecek olan organizasyonda taraftarların Fenerium Alt Tribünü B5 ve B6 numaralı dış arama giriş kapılarından (Migros mağazası yanı) stada giriş yapabilecekleri duyuruldu.

Haberin Devamı