Gazete Vatan Logo
Futbol Suni değil gerçek kriz

Suni değil gerçek kriz

G.Birliği, ‘Küçük birader’i Hacettepe’yi 7-0 yenen F.Bahçe’yi devirip adeta öc aldı

GEÇTİĞİMİZ hafta Hacettepe karşısında alınan 7-0’lık galibiyetin ardından F.Bahçe, bir başka Cavcavspor’la karşı karşıyaydı. G.Birliği 90’lı yıllarda F.Bahçe’nin tam anlamıyla canına okumuş ama son dönemde 19 Mayıs Stadı’nda hep boyun eğmişti rakibine. Küçük kardeşinin yenilgisini telafi etme görevinin ağırlığı da vardı üzerlerinde.

DANI Güiza’nın ‘tam zamanında’ gelen sakatlığının keyfini yaşamak istiyordu sarı-lacivertliler. Alex ve kankası Semih’in ortaklıkları Ankara’nın yeniden fethini gerçekleştirebilirdi. Hele hele Trabzon’un Denizlispor yenilgisi sonrası...

9’DA Roberto Carlos’un soldan ortasında Alex kale önünde topa dokunamadı. 14’te Gençlerbirliği serbest atış kazandı. Avustralyalı Jedinak, ülkesinin Central Coast Mariners takımından alındığından Oziler çok üzülmüştü. Son maçında tribünlerde ağlayanlar vardı. Jedi’nin mutlaka geri döneceğini düşünüyorlardı. Avustralyalı, Jedi Konseyi’ni topladıktan sonra vuruşunu yaptı. Deivid’e çarpan topa Volkan uzandı ama nafile: 1-0.

BEDELİ AĞIR OLUR

HÜCUMDA bir türlü çoğalamayan F.Bahçe, pozisyon da bulamıyordu. G.Birliği de galibiyeti koruma içgüdüsüyle farkı arttırma teşebbüslerini yapmayınca ilk yarı 1-0 sona erdi.

49’DA Djite sol tarafta düşse de kalkmasını bildi ve Önder’i ekarte etti. Ortaya çıkardığı topu boş durumdaki Soner dışarı gönderdi. 56’da yine Djite imzalı Gençler kontratağında Burhan yaydan sert vurdu. Volkan köşeden çıkardı. 61’de İlhan’ın serbest atışta defansın ortasında bomboş vurduğu kafa auta gitti. İlhan nasıl bu topu içeri gönderemedğini 10 yıl düşünse anlayamaz herhalde.

63’TE F.Bahçe nihayet tehlikeli geldi. Gökhan Gönül’ün sağ çaprazdan sert şutunu kaleci çeldi. 72’de Djite, 79’da da Koray golleri kaçırdı.

F.BAHÇE için yine takımın fazlasıyla tartışılacağı ve hatta Aragones’in sisteminin eleştiri yağmuruna tutulacağı bir hafta başlıyor. Uğur’un hareketleri de medyada ön plana çıkacak. Kısacası uçan puanlar pahalıya mal olacak...

Haberin Devamı