Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Süper Halkbank

Süper Halkbank

Süper Kupa finalinde Arkas’a set vermeyen Başkent ekibi şampiyon oldu

Süper Halkbank

Karşılaşmanın setlerini 25-18, 25-23 ve 25-22’lik skorlarla kazanan Halkbank üst üste 2, toplamda ise 6. kez kupayı müzesine götürdü. TSVETAN Sokolov 15, Emre BATUR ise 14 sayıyla yıldızlaştı

SÜPER Kupa finali adına yakışan bir mücadeleye sahne oldu. Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’ndaki maça Halkbank maça iyi servis atarak başladı. Önce yarı final mücadelesinin yıldızları Marshall ve Schmitt’i durdurmayı başaran Başkent temsilcisi, hücumda Emre ve Sokolov’un defansta da Nuri-Burutay-Kubiak üçlüsünün yıldızlaştığı karşılaşmada Ulaş’ın da muhteşem oyunuyla müsabakayı kazanmayı başardı.

ARKAS, pasör Mustafa’nın ortadan Erhan ve Hakkı’yı kullandığında hücumda rahatlasa bile Schmittin istenen performansı ortaya koyamaması sonucu hücumda sıkıntı yaşadı.

KUPA CANAVARI YİNE DURMADI
HALKBANK özellikle Emre’yle çok daha istekli ve dersini çalışmış görüntüdeydi. Antrenör Lorenzo Bernardi. Marshall’ı durdurmak için Sokolov ve Emre’yle çok iyi blok önlemi almış. Thillie çok silik oynadı. Genç Gökhan’ın yada Halil’in bu kadar kenarda unutulması da Arkas Antrenörü Glen Hoag’un yanlışı oldu.
SKOR yanıltmasın. Maçın her anında mücadele, heyecan ve seyir zevki üst düzeyde bir final izledik. Güç ve tekniğin bu kadar iç içe olduğu başka spor var mı bilemiyorum. Ama iyi bir erkek maçını hiçbir şeye değişmem. Şampiyon Halkbank bu sene de kupa canavarlığına devam ediyor. Emeği geçenleri kutluyorum.

Haberin Devamı