Gazete Vatan Logo
Futbol Süper Kupa finalinde sahaya giren youtuber serbest bırakıldı

Süper Kupa finalinde sahaya giren youtuber serbest bırakıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Süper Kupa maçı için aldığı güvenlik önlemleri çerçevesinde 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 12 kişi yabancı uyrukluyken, 13 Türk taraftarının arasında maç esnasında sahaya giren bir kişi ve onu görüntüleyen arkadaşları da yer aldı. Aralarında "Fester Abdü" adı ile bilinen youtuber Ali Abdülselam Yılmaz'ın da olduğu 5 şüpheli hakkında savcılık, adli kontrolle kararı ile serbest bırakıldı.

Süper Kupa finalinde sahaya giren youtuber serbest bırakıldı

Beşiktaş Park'ta Liverpool ve Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa heyecanı sona erdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün müsabakayla ilgili olarak aldığı güvenlik önlemleri çerçevesinde, maç öncesi, yabancı uyruklu 12 kişi yasaklı madde, hırsızlık ve kural ihalelerinden dolayı gözaltına alındı. Çalışmalarda 13 Türk taraftar da karaborsada bilet satışı, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan gözaltına alındı.

SAHAYA GİREN VE ARKADAŞI GÖZALTINDA

Gözaltına alınan 13 Türk taraftar arasında sahaya giren 4.5 milyon takipçisi olan Youtuber Ali Abdülselam Yılmaz ile onu görüntüleyerek sosyal medyada paylaşmak isteyen arkadaşları Emre Durmuş, Cantuğ Özsoy, Furkan Yaman ve Y.Y. de vardı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edildiler.

İLK İFADESİ: HEYECANLANDIĞIM İÇİN SAHAYA ATLADIM
Şahıslar burada ifadeleri alınarak sorgulandı. Youtuber Ali Abdülselam Yılmaz’ın emniyete verdiği ifadede, “Heyecanlandım maçın 14. dakikasında sahaya atladım. Orta sahaya koştum ve gol sevinci hareketi yaptım. Sonra kuzey tribüne doğru koşarken özel güvenlik görevlileri yakaladı. Arkadaşlarım çekim yapmış ondan haberim yok” dediği öğrenildi. Öte yandan Yılmaz’ın Antalyaspor taraftarı olduğu ortaya çıktı.
ADLİ KONTROL KARARI İLE SERBEST
Basın savcılığı bürosu tarafından işlemleri yapılan şüphelilerden Ali Abdülselam Yılmaz "İzinsiz sahaya girmek" suçundan, diğer 4 şüpheli ise "İzinsiz sahaya girmek suçuna iştirak etmek"ten ikametlerine en yakın karakola imza vermek ve yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Öte yandan, polisteki ifadelerini kabul eden şüpheliler hakkında polis tarafından "futbol müsabakalarını seyirden men kararı" verildiği de öğrenildi. Ayrıca dünkü maç sırasında sahte bilet oluşturarak sattığı tespit edilen bir yabancı uyruklu şüphelinin de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Haberin Devamı