Gazete Vatan Logo
Futbol Süper Lig'de puan durumu nasıl oluştu?

Süper Lig'de puan durumu nasıl oluştu?

Süper Lig'de 5. hafta iki maç dışında tamamlandı. Haftaya kayıpsız lider giren Alanyaspor ilk puanını Gençlerbirliği deplasmanında bıraktı. Alanya'da beklemediği bir mağlubiyetle ayrılan Fenerbahçe bu kez Kadıköy'de hata yapmazken Ankaragücü'nü zor da olsa 2-1 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı. Galatasaray ise rahat götürdüğü karşılaşmada Yeni Malatyaspor karşısında son dakikada yediği golle sahadan bir puanla ayrılmak durumunda kaldı. Bugün oynanacak Sivasspor-Trabzonspor ve Beşiktaş-Başakşehir karşılaşmaları öncesi Süper Lig'de puan durumu şekillendi. İşte haftanın sonuçları ve gelecek haftanın fikstürüyle birlikte oluşan son tablo...

Süper Lig'de puan durumu nasıl oluştu?

Süper Lig'de 5. hafta heyecanı yaşanıyor. Sivasspor-Trabzonspor ve Beşiktaş-Başakşehir mücadeleleri dışında diğer maçlar tamamlandı.

Lige 4'te 4 yaparak giren Alanyaspor, ilk kaybını bu hafta Gençlerbirliği karşısında yaşadı. Fenerbahçe, Alanya maçındaki sonucun telafisini Ankaragücü karşısında yaparken; ilk hafta Kadıköy'den eli boş ayrıldıktan sonra küme düşme adayı olarak gösterilen Gazişehir, daha sonra oynadığı maçlardaki üstün performansı sonrası haftayı üçüncü sırada tamamlamayı garantiledi.

Pazar gününün şok sonucu ise Galatasaray'dan geldi. Sarı kırmızılılar üstün oynadığı ve birçok fırsat yakaladığı karşılaşmanın son dakikasında kalesini gole kapatamayınca sahadan bir puanla ayrıldı. Fenerbahçe derbisi ve Paris Saint Germain karşılaşmaları öncesi rotasyona giden Fatih Terim'in bu kararı tartışma konusu oldu.

Süper Lig 5. hafta maç sonuçları

Göztepe - Konyaspor: 1-0

Kasımpaşa - Antalyaspor: 3-0

Kayserispor - Denizlispor: 1-1

Fenerbahçe - Ankaragücü: 2-1

Çaykur Rizespor - Gazişehir Gaziantep: 1-2

Haberin Devamı

Gençlerbirliği - Alanyaspor: 1-1

Yeni Malatyaspor - Galatasaray: 1-1

23 Eylül Pazartesi

20.00 Sivasspor - Trabzonspor

20.00 Beşiktaş - Başakşehir