Gazete Vatan Logo
Galatasaray Süper Lig'de şampiyon Galatasaray!

Süper Lig'de şampiyon Galatasaray!

Spor Toto Süper Lig'in İlhan Cavcav Sezonunu lider tamamlayan Galatasaray 21. kez şampiyonluğa ulaştı.

Süper Lig'de şampiyon Galatasaray!

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta maçında deplasmanda Göztepe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.
İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen müsabakada ikinci yarıda Bafetimbi Gomis'in penaltı vuruşundan attığı golle Galatasaray, 1-0 üstünlük kurdu. Bu skorla sahadan galip ayrılan sarı-kırmızılı ekip, puanını 75'e çıkardı ve 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı. Sarı-kırmızılı takım tarihte ilk kez 19 şampiyonlukla en yakın rakibi konumundaki Fenerbahçe ile arasındaki farkı da 2'ye yükseltti.
Ligde üst üste 6. galibiyetine imza atan sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda da art arda 3 maçını kayıpsız geçti.
Büyük sevinç yaşadılar
Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşayan Galatasaraylı futbolcular, bu coşkusunu daha sonra kendilerini desteklemeye gelen taraftarıyla paylaştı.
Sarı-kırmızılı futbolcular Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i omuzlara alıp havaya fırlattı. Galatasaraylı futbolcular daha sonra üzerinde daha önce Galatasaray'ın şampiyon olduğu sezonlar ve "Ruhumuzu sahaya koyduk, şampiyon olduk 21" yazılı tişörtleri giydi.
Gomis, bu sefer kaçırmadı
Daha önce ligin ikinci devresinde Atiker Konyaspor, Beşiktaş ve Teleset Mobliya Akhisarspor maçlarında birer penaltı vuruşundan faydalanamayan Gomis, Göztepe karşısında 65. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi. Gol sayısını 29'a çıkaran golcü oyuncu bu sezon 4. penaltı golüne imza attı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Göztepeli Nabil Ghilas, sedye ile saha dışına çıkarıldı.
Galatasaray'ın attığı golden sonra VIP tribünde müsabakayı takip eden Galatasaraylı taraftarlarının sevinmesi üzerine Göztepeli taraftarlar tepki gösterdi.
Müsabakayı 8 bin 155'i Göztepeli, 516'sı Galatasaraylı olmak üzere toplam 8 bin 671 kişi takip etti.
Bu sezon yükseldiği Süper Lig'de sezonu 49 puanla 6. sırada bitiren Göztepe'nin taraftarları müsabakanın bitimine doğru "İsyan Marşı"nı seslendirdikten sonra takımlarına büyük destek verdiler ve takımlarını tribünlere çağırdılar.
MAÇTAN DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında oynanan Göztepe-Galatasaray maçının ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.
12. dakikada sol çapraz pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Rodrigues'in şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
15. dakikada Selçuk Şahin'in pasıyla topla buluşan Gouffran'ın ceza alanı dışında attığı sert şutta top yandan auta gitti.
20. dakikada sağ kanattan Ghilas'ın ortaladığı top oluşan karambolde ceza alanı önündeki Selçuk Şahin'in önüne geldi. Selçuk'un şutunda kaleci Muslera topu kontrol etti.
23. dakikada orta alanda aldığı topla bir süre ilerleyen Demba Ba'nın ceza alanına girmeden attığı şutta meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.
36. dakikada ceza alanı içinde sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Gomis'in sert şutunda kaleci Beto meşin yuvarlağı kontrol etti.
Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlikle tamamlandı.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son hafta maçında Göztepe'yi deplasmanda 1-0 yenerek, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.
65. dakikada Kosanovic'in ceza alanı içinde Gomis'e yaptığı müdahalenin ardından hakem Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi. 66. dakikada atışı kullanan Gomis, takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.
81. dakikada ceza alanı hemen önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Demba Ba'nın şutunda top üstten dışarı çıktı.
Müsabakayı 1-0 kazanan Galatasaray, 2017-2018 sezonunda şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK MAÇINDAN NOTLAR

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun son haftasında oynanan Göztepe-Galatasaray maçında her iki takımın teknik direktörü son oynadıkları maçlara göre iki değişiklik yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, son oynadıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçından farklı olarak ilk 11'de Maicon Pereira ve Sinan Gümüş'ün yerine Serdar Aziz ve Sofiane Feghouli'ye şans verdi.

Haberin Devamı

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna ise Atiker Konyaspor müsabakasına göre iki zorunlu değişiklik yaptı. Cezalı futbolcular Andre Poko ve Halil Akbunar'ın yerine Rajko Rotman ve Yoan Gouffran mücadele etti.

Galatasaray sahaya beyaz formayla çıkarken, Göztepeli futbolcular 2018-2019 sezonunda giyecekleri efsane parçalı formayla sahada yer aldı.

Göztepeli futbolcular sahaya "Multipl Skleroz'un farkındayız, İzmir MS Derneği ile yol arkadaşıyız." yazılı pankartla çıktı. Galatasaraylı taraftarlar tribüne "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır." yazılı pankart astı.

Stadın tamamı dolarken, Galatasaraylı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümde maçı izledi. Galatasaraylı taraftarlar takımlarını otel çıkışında da yalnız bırakmadı ve tezahüratlarla destek verdi.

Galatasaray taraftarının stada girişi sırasında güvenlik güçleri ile aralarında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Müsabakadan önce Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Göztepe forması giydikten sonra 1960'da Galatasaray'a transfer olan eski milli futbolcu Bahri Altıntabak'a plaket verdi.

FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde maç yöneten ilk Türk hakemi Doğan Babacan'ın vefatı nedeniyle müsabaka öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.