Gazete Vatan Logo
Galatasaray Sürpriz! Galatasaray, Fenerbahçe'nin gözdesine talip oldu

Sürpriz! Galatasaray, Fenerbahçe'nin gözdesine talip oldu

Süper Lig'de ikinci yarının başlamasına az bir süre kala transferde elini çabuk tutmak isteyen ekipler vitesi yükseltti. Bu kulüplerden Henry Onyekuru, Marcelo Saracchi ve Jesse Sekidika gibi isimleri kadrosuna katan Galatasaray, Simon Falette'yi kadrosuna katan Fenerbahçe ile transferde karşı karşıya. İşte o isim ve yaşanan transfer savaşının detayları...

Sürpriz! Galatasaray, Fenerbahçe'nin gözdesine talip oldu

Süper Lig'de 4 Ocak'ta başlayan transfer dönemi tüm hızıyla sürüyor. İkinci yarıda kadrolarını güçlendirmek isteyen kulüpler birçok yeni ismi kadrosuna katarken bazı isimlerle de yollarını ayırıyor.

Bu kulüplerden biri de ilk yarının son haftalarına doğru yakaladığı çıkışı ikinci yarıda da devam ettirmek isteyen Fenerbahçe yaşadığı mali problemler nedeniyle şu ana dek yalnızca 1 isimle el sıkışmış, sarı-lacivertliler, Eintracht Frankfurt'tan Simon Falette'yi kadrosuna katmıştı.

Bu ismin yanı sıra savunmaya takviye yapmak isteyen Ersun Yanal'ın bu sezon performansıyla Süper Lig'in öne çıkan isimlerinden olan Göztepe'nin yıldızı Alpaslan Öztürk için ısrarcı olduğu vurgulandı.

Süper Lig'de ikinci yarıda hedef büyüten Göztepe'nin başarılı stoperi Alpaslan Öztürk için Fenerbahçe baskısını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılarda ilk yarıda gösterdiği performansla Göz-Göz'ü sırtlayan Alpaslan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın listesinde tek yerli oyuncu olarak göze çarpıyordu.

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'i transfer için ikna edemeyen Fenerbahçe yönetimi, 26 yaşındaki futbolcu için yaptığı kiralık teklifinden de olumsuz yanıt aldı.

Haberin Devamı

Ancak Alpaslan'ı transfer etmeyi kafasına koyan İstanbul ekibi, sözleşmesi 2021 yılına kadar süren futbolcu için takas formülünü öne sürdü. Sarı-lacivertliler, Alpaslan için satın alma opsiyonu isterken karşılığında transfer listesinde yer alan yıldız orta saha oyuncuları Mehmet Ekici ve Alper Potuk'u da önerdi.

Sürpriz Galatasaray, Fenerbahçenin gözdesine talip oldu

DİĞER ADAY WELINTON

Savunmanın göbeğine takviye yapacak olan Fenerbahçe'de adaylardan biri de Welinton... Alanyaspor'un 30 yaşındaki futbolcusu için kısa süre içinde resmi temas kurulacak. İlk devrede 2 gol kaydeden başarılı savunma oyuncusunun sözlemesi sezon sonu bitiyor.

Sarı-lacivertlilerin Alpaslan Öztürk transferinin gerçekleşmemesi halinde Welinton ile temasa geçeceği ve yine takas yolunu kullanacağı öğrenildi.

ALPASLAN'A ASLAN'DA TALİP

İzmir ekibine geçen sezon başında 1. Lig ekibi Elazığ'dan gelen ve ilk yarıda stoper olarak forma giyen Alpaslan'a Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray da talip oldu.

Haberin Devamı

Savunmada forma giymesine rağmen 3 gol atan 26 yaşındaki futbolcu için şampiyon adayı iki kulüp çekişirken sarı-kırmızılı ekibin tekliflere nasıl yaklaşacağı merak konusu oldu. Sakatlığı süren futbolcunun İzmir ekibiyle 2021 yılına kadar sözleşmesi sürüyor.

Bu gelişmeler üzerine yapılan teklifi değerlendirmeye alan başkan Mehmet Sepil, teknik direktör İlhan Palut ile bir toplantı yapıp kararını bildirecek.

ALPASLAN ÖZTÜRK KİMDİR?

Alpaslan Öztürk 16 Temmuz 1993, Antwerp Belçika doğumludur. Kariyerine Beerschot kulübünde başladıktan sonra Birmingham City altyapısında iki yıl oynayan futbolcu sol bek ve orta sahada görev yapmaktadır.

İki yıl İngiltere'de forma giyip Beerschot'a geri döndükten sonra, Ocak 2012 tarihinde as takıma girmiştir. Kulüp küme düştükten sonra Öztürk Standard Liège'e transfer olmuştur.

Ailesinin ülkesi olan Türkiye adına 18 yaş altı ve 20 yaş altı takımında, doğduğu ülke Belçika adına ise 18 yaş altı, 19 yaş altı ve 21 yaş altı takımında forma giymiştir. 24 Ocak 2017 tarihinde 1.Lig ekiplerinden Elazığsporla 1,5 sezonluk sözleşme imzalamıştır. Alpaslan Öztürk son olarak Göztepe'de forma giymektedir.

Haberin Devamı