Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Symmonds sessizliğini bozdu

Symmonds sessizliğini bozdu

14. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Nick Symmonds, Rusya'da eşcinsellerle ilgili çıkarılan yasa hakkında sessizliğini bozdu.

Symmonds sessizliğini bozdu

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 14. Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılan sporcular, madalya mücadelesini ön planda tutarken, bu yılın Haziran ayının sonlarında ülkedeki eşcinseller hakkında yürürlüğe giren yasa ile ilgili tartışmalarda görüşlerini saklı tutmayı tercih etti.

Yasanın uygulamaya konulmasından sonra, bu şampiyona Rusya'da gerçekleştirilen ilk büyük spor organizasyonu olarak kayıtlara geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde aktivistliği ile öne çıkan Nick Symmonds da, 800 metre erkekler finalinde gümüş madalyaya uzandığı koşu sonrası, gündemi meşgul eden bu konuya ilişkin ne gibi bir yorum yapacağı sorusundan kaçamayan isimlerden biriydi.

"KONUŞMANIZA İZİN VERİLMİYOR"

Amerikalı atlet, 15 güne kadar tutuklu kalmak veya sınırdışı edilmekten ürktüğünden dolayı, vicdanın sesini bastırıp, şu yanıtı verdi: "Buna yönelik konuşamam. Burada konuşmanıza izin verilmiyor. Eğer bu yasağı delersem, hapse atılırım."

Şampiyona öncesinde Runner's World'de yayımlanan bir blog yazısında ise Symmonds, şu ifadeleri kullanmıştı: "Eğer bir Rus atlet ile bir yarışa katılırsam, elini sıkacağım. Ülkesinin cömertliği ve konukseverliği için teşekkür edeceğim. Yarışta arkasına tekmeyi bastığımda ise, bu zaferi sessizce gay ve lezbiyen arkadaşlarıma adayacağım. Amerika Birleşik Devletleri'ne döndükten sonra sevgili demokratik vatanımda arkadaşlarımın hakları için savaşmaya devam edeceğim."

(Sporx)

Haberin Devamı