Gazete Vatan Logo
Futbol Tahkim kararları onadı

Tahkim kararları onadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, menajer Ali Rıza Egesel'e verilen lisans iptali ve sürekli hak mahrumiyeti cezasını onadı.

Tahkim kararları onadı

Kurul, menajer Ali Rıza Egesel'e verilen lisans iptali ve sürekli hak mahrumiyeti kararını onadı

TFF'den yapılan açıklamaya göre, kurul, Emre Çolak, Burak Yılmaz, Emrah Başsan, Umut Bulut, Alper Potuk, Veysel Sarı'nın menajeri Egesel'in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği lisans iptali kararına yaptığı itirazı düzenlenen duruşmayla görüştü.

Tahkim Kurulu, PFDK'ca menajer Egesel'e 15 yaşını doldurmamış, yaşı küçük futbolcu ile sözleşme imzalaması ve bu futbolcu adına menajerlik faaliyetinde bulunmasından dolayı verilen lisans iptali ve sürekli hak mahrumiyeti cezasının onanmasına oy birliğiyle karar verdi.

Kurul, Göztepeli futbolcusu Hakan Barış'a verilen 4 maç men ve 8 bin 500 liralık para cezası ile Adanasporlu oyuncu Cem Özdemir'e verilen 3 maç men ve 6 bin 500 liralık cezayı onadı.

Açıklamada, kurulun, iki futbolcuya verilen cezanın gerekçesi olarak PFDK'nın kullandığı "şiddetli hareket" ifadesini "şiddetli saldırı" olarak değiştirdiği ancak aleyhte itiraz olmadığı için cezaların oyuncular aleyhine bozulamadığına vurgu yapıldı.

Haberin Devamı