Gazete Vatan Logo
Galatasaray Takım olmanın 5 şartı

Takım olmanın 5 şartı

Prandelli geçtiğimiz sezon şampiyonluğun kaçmasının sebebini buldu, oyuncularına yapılacakları sıraladı:

Takım olmanın 5 şartı

CESARE Prandelli ile birlikte G.Saray'da yeni bir dönem açılırken İtalyan teknik adam, 2 sezon kazanılan şampiyonluğun ardından geçtiğimiz sezon takımın neden 15. şampiyonluğu elinden kaçırdığının analizlerini yaptı. Hem maçları tek tek izleyen hem de başta Taffarel olmak üzere yardımcılarından bilgi alan Prandelli takımı da tanıdıktan sonra sarı-kırmızılıların 'takım' olamadığını ve 'birlik' konusunda sorunlar yaşadığını gözlemledi.

İŞTE bu eksikler Prandelli tarafından düzeltilmesi elzem konular arasında ilk sırada... Bu yüzden de hem Avusturya'da hem de Macaristan'da yapılan kamplarda İtalyan hoca ilk önce bu sorunu ortadan kaldırmak için düğmeye bastı ve 5 maddelik bir acil önlem paketi hazırladı.. İşte Prandelli'nin hem kendisine hem de oyuncularına koyduğu kurallar...

1) Antrenman sırasında yapılan bir maç bile olsa sakatlanan bir isim olduğunda mücadele hemen durdurulacak. Arkadaşının sakatlandığını gören oyuncu hemen topu dışarıya atacak ve o bölgedeki isimler hemen yanına koyaşarak durumuna bakacak. Sakatlanan oyuncu hemen yanı başında ilk önce takım arkadaşını görecek.

Haberin Devamı

2) Hem yurt dışı kamplarında hem de Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki çalışmalarda belirlenen antrenman saatlerinden önce hazır bir şekilde sahada olunacak. Kimse antrenman başlarken sahaya çıkmayacak.

3) Gerek maça giderken gerekse de dönüşlerde herkes takım otobüsünde yerini alacak. Toplu olarak hareket edilecek ve kimse takımdan ayrı gitmeyecek. Özel bir durumu olan oyuncu ise sadece Cesare Prandelli'ye rapor vererek izin isteyecek. Mazeretsiz otobüse binmeyene büyük ceza verilecek.

4) PrandellI'nin isteği ile hazırlanan kamp programlarında oyuncuların birlikte zaman geçirmeleri gereken 30 dakika ile 1 saat arasında değişen bölümler mevcut. İşte tüm oyuncular bu süreyi birlikte geçirecek. Herkes odada olacak.

5) İtalyan çalıştırıcının beşinci maddesi ise daha çok kendisine ve yardımcılarına yönelik... Sadece takımdaki futbolcuların değil, doktorundan masörüne, malzemecisinden tesisteki aşçıya kadar herkesin ismi ezbere bilinecek ve ilk adı ile hitap edilecek. Bu kural elbette takımdaki tüm oyuncular için de geçerli.

Haberin Devamı

FELSEFESİNİ?YERLEŞTİRDİ

TOPLANTILARDA?kuralları açıklayan Prandelli, takım olgusunu öğrencilirine aşılamaya çalışıyor. Geldiği günden beri kendisi de bu doğrultuda hareket eden kurt hocanın şu sözleri ise isteğinin özeti olarak oyuncularının aklına kazındı: "Takım demek arkadaşlarının ne yapacağını hissedendir."