Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Takım otobüsüne saldırı! İkinci Bursa olayları

Takım otobüsüne saldırı! İkinci Bursa olayları

TFF 1. Lig'de lider Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda ligde kalma savaşı veren Bandırmaspor'a 5-0 mağlup olmasının ardından Malatya'ya dönüşte bir grup taraftarın saldırısına uğradı.

Takım otobüsüne saldırı! İkinci Bursa olayları

TFF 1. Lig'de lider Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda ligde kalma savaşı veren Bandırmaspor'a 5-0 mağlup oldu. Liderin ağır yenilgisi ve en yakın takipçileri ile puan farkının 2'ye inmesi taraftarını şoke etti.

Bandrıma deplasmanından dönen Malatyaspor takım otobüsüne bir grup taraftar saldırıda bulundu. Saldırıda yaşananlar ve açıklamalar ile gerilim yükseldi.

Tezahüratlar yerini küfürlere bıraktı!
Kulüp şoförü Zafer Çubuk'un araya girmesine kadar protestosunu tezahüratlarla sürdüren Sarı-Kırmızılı taraftarlar; "Ne zaman şampiyonluk için bağısak kursağımızda kalıyor... Söylesen İrfan hoca takım neden oynamıyor..." diye tempo tuttu.
Gerilim yükseldi!
Zaman zaman tansiyonun yükseldiği havaalanındaki tepkili karşılamada kulüp şoförü Zafer Çubuk ile bir grup taraftar tekme tokat birbirine girdi.
İlk önce tartışma başladı!
Futbolcu kafilesinin üzerine taraftarlar yürümeye kalktı. Yaklaşık 200 taraftar, önce takımı almaya gelen otobüsün şoförü ile bazı görevlilerle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine havaalanında güvenlik önlemi alan polisler taraftarlara biber gazı sıkarak uzaklaştırmaya çalıştı.
Polis müdahale etti!
Taraftarlar, Havaalanından çıkan futbolculara karşı, 'en büyük taraftar, futbolcular sahtekar', 'şampiyonluk gitti aferin çocuklar', 'söylesene Irfan hoca takım niye oynamıyor' sloganlarI atarak taşkınlık çıkardı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda polis ile taraftarlar arasında kovalamaca yaşandı. Ortalık savaş alanına döndü. Kafile yoğun güvenlik önlemleri altında tesislere geçti.
Yaşanan olaylar Kasımpaşa'ya deplasmanda 4-0 yenilen Bursaspor takımının yaşadığı olayları anımsattı. Yeşil-Beyazlı bir grup taraftarlar takım otobüsünü basmış ve futbolculara saldırmıştı.
Gerginlik tesislerde de sürdü
Olaylar gecenin ilerleyen saatlerine doğru kulübün Orduzu Pınarbaşı’ndaki Tesisleri’ne de sıçradı. Yaklaşık 60 dolayındaki taraftar grubu güvenliği aşarak tesislere girmeye çalıştı. Polisin tesise yaklaşmasına izin vermediği taraftarlar bunun üzerine dışarı çıkan bazı futbolculara taş atarak tepkisini sürdürdü.
Atılan taşlardan birinin dışarıda bulunan futbolculardan Ferhat Kiraz’a isabet ettiği ve sol kanat oyuncusunun hafif şekilde ayağından yaralandığı ileri sürüldü.
"Küfürler kabul edilemez"
Karşılaşma sonunda açıklamalarda bulunan E. Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, "Maalesef üzülerek söylüyorum belki de Malatya'da ilktir, lider bir takım mağlup olmuş olabilir, taraftarlarımızı üzmüş olabiliriz ama bir taraftar grubunun havaalanından takımı tesislere kadar takip ederek, tacizde bulunması, küfretmesi kabul edilemez" dedi.
Adil Gevrek, olayı 100 kişilik bir grubun yaptığını bunu Malatya taraftarına mal etmediklerini aktararak, "57 puanı bu takım, bu futbolcular aldı. Bir maçtan dolayı bu yapılacak şey mi? Yabancı futbolcu hayatından ilk defa böyle bir şey görüyor” ifadelerini kullandı.
"Bu kadar da değil"
Malatya dönüşü yaşanan olayları da değerlendiren İrfan Buz ise ;
"Futbolda her şey olabilir de, Bandırma dönüşü yaşadığımız üzücü bir olay var. Biz burada şerefle, namusla ve elimizden gelen her şeyi yaparak, bu takımı futbolcularımızla 57 puana getirdik. Bu takım lider. Bir takım kaybedebilir, futbolda bunlar var. Üzücü bir taraf var, diğer taraftarlarımızı tenzih ediyoruz ancak havaalanında karşılanıyoruz, protesto edebilirsiniz, ancak ana avrat küfür ederek, bu futbol takımını polis eskortuyla tesislere kadar getirmek, burada da taşlanacak kadar bir şey yaptığımızı düşünmüyoruz. Arkadaşlar bu kadar da değil. Maç kaybetmiş olabiliriz ama unutmayın ki, bu takım Malatya’nın, Yeni Malatyaspor Malatyalıların bir takımı" diye konuştu.
(Ajansspor)

Haberin Devamı