Gazete Vatan Logo
Futbol Takım oyununa güveniyor

Takım oyununa güveniyor

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Banvit ile karşılaşacak Beşiktaş’ın milli oyuncusu Serhat Çetin açıklamalarda bulundu.

Takım oyununa güveniyor

Serhat Çetin, takım oyununu sahaya yansıtmaları durumunda daha tehlikeli bir ekip olacaklarını söyledi.

Play-off maçları öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Serhat Çetin, maçlarda gelgitler yaşadıklarını belirterek, "Karşı takımdan çok kendimizle mücadele eden bir ekibiz. Hücumda paylaşmayı becerebilirsek tehlikeli bir konuma geliyoruz. Sezon başında sıkıntımız buydu.

Paslaşmayı bırakıyoruz, yardımlaşmayı yapmıyoruz. Savunmada bunu yaşadık. Play-off’ta bunların mazereti yok. Herkes bunun bilincinde" diye konuştu.

Play-off çeyrek final serisindeki rakipleri Banvit’in başantrenör Orhun Ene yönetiminde istikrarlı bir takım olduğunu kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, şunları kaydetti:

"Ligde rakibimize karşı iki maçı da kaybetmiştik. İyi hazırlanıyoruz. 10 günlük süreci iyi değerlendirdik. Ufak tefek sakatlıklar olsa da Banvit’i geçebiliriz. Serinin favorisi olmayacaktır. Ancak bu eşleşmede mutlaka bir deplasman galibiyeti almamız lazım. İlk maçı kazanabilirsek daha iyi olur. Yarın kazanmak için bütün gayretimizi göstereceğiz."

"Geçen sezon taraftarı biz inandırmıştık"

Bu sezon taraftarların kendilerine maçlarda yeterince destek vermemesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Serhat, geçen sezon başında da aynı durumu yaşadıklarını ancak ortaya koydukları performansla taraftarlara inanç aşıladıklarını dile getirdi.

"Geçen sezonki atmosferin oluşmasında taraftarı biz inandırmıştık" diyen tecrübeli basketbolcu, "Sezon başında 6-7 maçı kazandık. Deron Williamslı kadroyla Erdemir’e karşı dolu salonda oynamıştık ancak yenilmiştik. Ondan sonra taraftarlar gelmemeye başladı. Avrupa Kupası’nda dolu tribünlere oynamıyorduk.

Türkiye Kupası’nı kazandık. FIBA Eurochallenge Kupası’nı aldık. Mücadelemizi gördüler ve ondan sonra gelmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

Ortaya konulan mücadele konusunda Olympiakos örneğini veren Serhat Çetin, "Olympiakos da mücadelesiyle yine şampiyon oldu. Taraflı tarafsız herkesin desteğini aldı. Biz de geçen sezon böyle bir mücadele ortaya koymuştuk. Bu şekilde tribünler dolmaya başlamıştı. Türkiye Kupası’nı alamadık. Avrupa Ligi’nde de top 16’da istenen galibiyetler gelmeyince taraftarlar küstü. İlgi takımın başarısıyla doğru orantılı oluyor" diye konuştu.

Serhat, play-off turunda agresif oynamaya çalışacaklarını ve bu şekilde hedefe ulaşmak istediklerini kaydetti.

"Oyunumuzu 40 dakikaya yaymalıyız"

THY Avrupa Ligi’nde oynamalarının kendilerini yıprattığına dikkati çeken Serhat Çetin, şunları söyledi:

"Avrupa Ligi takımı yoruyor. Garip saatlerde gidip geliyorsunuz. Maçtan sonra çok geç saatte yemek yiyor, uyumadan yola çıkıyorsunuz. Uyku düzeni bozuluyor. Avrupa Ligi’nin bitmesiyle birkaç maç kazandık. Daha fazla antrenman yaptık. Daha iyi takım oyunu oynuyoruz. Ancak maç içinde istikrarsızlık var. Bunu 40 dakikaya yayamıyoruz. Oyunumuzu 40 dakikaya yaymalıyız."

Bu sezon sıralamada üstlerdeki takımlara karşı başarısız sonuçlar aldıklarının hatırlatılması üzerine siyah-beyazlı oyuncu, "Üstümüzdeki ekipler daha takım oyunu oynayabilen, belli sistemde istikrarı yakalayan rakipler. Fark yemedik ama maçın sonunda kaybeden biz olduk. Büyük maçlarda olabilecek sonuçlar.

Karşılaşmalarda 10-15 sayı geriye düştüğümüzde korku oluşabiliyor ama kaliteli oyuncularımız da var. Türk oyuncular olsun yabancılar olsun herkesin belli bir kalitesi var. Tek sorunumuz maç içinde takım oyunu oynayamamamız. Bunu becerdiğimizde başarılı olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı