Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Talisca'dan Dünya Kupası ve Giuliano açıklaması

Talisca'dan Dünya Kupası ve Giuliano açıklaması

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, ülkesinde açıklamalarda bulundu.

Talisca'dan Dünya Kupası ve Giuliano açıklaması

Benfica'nın sözleşmesini uzattığı Talisca çarpıcı açıklamalar yaptı. Brezilyalı yıldız ülke basınına verdiği röportajda, Beşiktaş'a gelmekle doğru bir karar verdiğini söyledi. Anderson Talisca, Fenerbahçe derbisi, Brezilya Milli Takımı, Bayern Münih ve Giuliano hakkında da görüş bildirdi.

Brezilya basınına konuşan Talisca Beşiktaş tercihiyle alakalı olarak, "Harika vakit geçiriyorum. Bence herhangi bir mesleğin en önemli unsuru, sürekli büyümesidir. Şu anda Türkiye şampiyonuyum ve yine şampiyonluk mücadelesi içerisindeyiz. Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turundayız. Gol atmakta, asist yapmakta ve maksimumu vermekte sağlamım. Beşiktaş fomasını giymekten çok mutluyum. Buraya geldiğimden bu yana çok iyi karşılandım ve ailem de evinde gibi hissediyor. Bu yüzden, buraya gelme kararımın gerçekten doğru olduğu sonucuna varıyorum" dedi.

"MİLLİ TAKIM ŞANSINI HAK EDİYORUM"

Beşiktaş'ta oynadığı pozisyon ile ilgili olarak da konuşan Brezilyalı oyuncu, "Üçlü orta sahanın ortasında oynuyorum ve atağa çıkma özgürlüğüm var. Teknik direktörüm orta sahanın biraz gerisine gidip hareket etmemi istediğinde buna katıldım ve işe yaradı. Pek çok açıdan işbirliği yapabilmek önemli. Beşiktaş gibi büyük bir takımın önemli bir parçasıyım gibi hissediyorum. Tite'nin (Brezilya Teknik Direktörü) takımına nasıl uyacağım konusunda söyleyecek pek fazla bir şey yok. Bu onun için bir konu ancak herkesin de gördüğü üzere orta sahanın ortalarında oynamayı seviyorum. Günden güne sağlam ve güçlü çalışıyorum. Sonunda, Brezilya Milli Takımı yetkililerinin bir şansı hak ettiğime inanacağını hissediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"DÜNYA KUPASI'NDAN ÖNCE BEŞİKTAŞ"

Brezilya Milli Takımı'nın Dünya Kupası kadrosuna çağrılma şansı sorulan genç oyuncu, "Her şeyden önce, Beşiktaş'a yardım etmek için elimden gelenin en iyisini yapmam lazım. İnanıyorum ki, bunun üzerine odaklanıp takımımın da yardımıyla gelişeceğim. Böylece, çağrılma ihtimalim artabilir. Onların izlediği bu listede olmaktan dolayı gururluyum. Dünyanın en iyi milli takımının emrindeyim. Milli takım formasını Dünya Kupası'nda igymek büyük bir onur olur" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"İHTİMALİ BİLE GURUR VERİYOR"

"Milli takım için kime rakip olduğunuzu düşünüyorsunuz? Giuliano, mesela?" sorusuna Talisca, "Yanıtlamak için fazla özgürlüğümün olmadığı bir başka soru. Bir orta saha olarak, bu pozisyon için adı speküle edilen tüm oyuncular, o bölge için mücadele ediyor. Kesinlikle hepsi mükemmel isimler. Tite kimi seçerse, ulusumuzu en iyi şekilde temsil edecek. Tekrarlıyorum, Brezilya Milli Takımı'na çağrılma ihtimali olan futbolcular arasında yer almaktan çok gururluyum" yanıtını verdi.

"HER MAÇ ÖZELDİR"

Fenerbahçe derbileriyle ilgili de görüş bildiren Anderson Talisca, "Bana göre her maç özeldir. Küçüklüğümden beri, aileme makul ve istikrarlı bir ortam yaratmayı düşledim. Her zaman eşim ve çocuklarımla bir ev kurmayı hayal ederdim, her zaman başkalarına yardım edebilmeyi hayal ediyordum. Şimdi, futbl oynama ve bununla yaşama fırsatı buluyorum. Her maç özel. Fenerbahçe derbisi tabii ki farklı bir tada sahip ancak herhangi bir maç kadar özel ve önemli" dedi.

Haberin Devamı

Taraftarlar hakkında da açıklama yapan Talisca, "Tutkuları inanılmaz. Derbi haftaları, herkesin sabırsızlıkla maçı beklediğini hissediyorum ancak çevreyi çok fazla takip edemiyorum. Çünkü bu maç için, olabildiğince kulübe, idmanlara ve hazırlıklara odaklanıyoruz" diye görüş bildirdi.

"RÖVANŞTA TARAFTARIMIZI MUTLU ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Bayern Münih ile yapılan ve 5-0 kaybedilen Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçıyla ilgili soruya da cevap veren Beşiktaş'ın yıldızı, "Bu bir sır değil, yaptığımız spor yenilgiler, galibiyetler ve beraberliklerden oluşuyor. Bayern gibi büyük bir kulübe kaybetmemiz beklenebilecek bir şey. En önemli şey, oynadığımız kulüp için hazırlanmak ve kazanmaya oynamak, puanları ve zaferleri kazanmak. Bayern Münih yenilgisinden sonra yapılacak şey, her günkü ile aynı: Sıkı çalışmak, misyona odaklanmak. maksimum konsantrasyon ve teknik direktörün bizden istediklerine dikkat etmek" dedi.

Haberin Devamı

Talisca, "Rövanş maçında taraftarlarımıza mutluluk getirmek için her şeyi yapacağız. Çevirmek çok zor olacak, buna şüphe yok ancak aynı ivme ile güzel şeyler yapmak için hareket ediyoruz. Kırmızı karta gelince; (Vida'nın 16. dakikad kırmızı kart görmesi) Bayern 11'e 11 oynarken de büyük bir takım. Sayısal avantaj, onların kalitesini ve kazanma şansını artırıyor. Bize olduğu gibi onların bir oyuncusu atılmış olsaydı, galibiyet almamız için bizim de büyük bir şansımız olurdu. Ancak Şampiyonlar Ligi gibi bir yerde oyunun koşulları en üst seviyede. Hazırlanmaya devam edelim" diyerek sözlerini tamamladı.

(Ajansspor)