Gazete Vatan Logo
Futbol Tam memnun değilim

Tam memnun değilim

Beşiktaş'ın teknik patronu Bernd Schuster, Quaresma’yı hem övdü hem eleştirdi:

Tam memnun değilim

“Quaresma bu yıl kendini ispatlamak zorunda. Quaresma, Quaresma gibi oynayacak ve büyülemeye devam edecek.. Ancak ondan yüzde 100 memnun değilim.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bernd Schuster, İnönü’yü kendisine bir kez daha hayran bırakan Quaresma’nın performansını yeterli bulmadı. Portekizli’nin zamanla daha iyi olacağını belirten Alman çalıştırıcı, 90 dakikanın ardından şu değerlendirmelerde bulundu: “Her maç daha iyiye gidiyoruz. Bu oyundan memnun olmalıyız. Rakibe gol şansı vermemek istemiyorduk ve bunu da yaptık. Hep ileride bastık. Deplasmanda atılan golün ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Skor iyi olabilir ama bana yetmiyor. Ama UEFA Avrupa Ligi’ne 1 ayağımızla girdik. Ötekini de Helsinki’de atacağız.

GEÇEN sezon Beşiktaşlı oyuncular için güzel geçmedi. Şimdi herkes kendini ispatlamaya çalışıyor. Hilbert, İspanya’da Villarreal maçında çok iyi oynadı. Ama Türkiye’de 6 yabancı hakkım var. Bunu hiç sevmiyorum. Mecburen oyuncuları dışarıda bırakmak zorunda kalıyorum. Aç oyuncuları oynatmaya çalışıyorum. Hilbert de şansını iyi kullandı. Ekrem ile çok iyi bir uyum içindeydi. Ernst ve Guti de öyle.

‘SABIR GEREKİYOR’

ŞUNU çok açık söyleyeyim; Quaresma bu yıl kendini ispatlamak zorunda. Geçen yıl birçok maçta yedek kaldı. O öyle bir insan ki, taraftarın motivasyonuna ihtiyacı var. Burada da bunu buldu. Herkes onu çok seviyor. Quaresma, Quaresma gibi oynayacaktır. İnişleri ve çıkışları var ama burada artık yepyeni bir sayfa açtı. Ama şu an için ondan yüzde 100 memnun değilim.

BİR golcüye “hayır” demem. Ama doğru adam olmalı. Beşiktaş’a yakışır bir golcünün gelmesini istiyorum. Bobo ve Nobre gibi uzun ve yapılı bir santrfor aramıyoruz. Biraz daha süratli ve teknik olabilir. Sabıra ihtiyacımız var. Doğru adamı bulmak önemli, biz bunu arıyoruz.”

Haberin Devamı