Gazete Vatan Logo

Tangoyu Hırvatlar yaptı! Arjantin mucizelere bıraktı

2018 Dünya Kupası D Grubu'nda favori olarak gösterilen Arjantin, Hırvatistan'a 3-0 mağlup oldu. Puanını 6'ya yükselten Hırvatistan, bir üst tura yükselmeyi garantilerken, Messi'li Arjantin turu zora soktu.

Tangoyu Hırvatlar yaptı! Arjantin mucizelere bıraktı

Tangocular, 2018 Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Hırvatistan’la karşılaştı. Nijniy Novgorod Stadyumu'nda oynanan maçı Hırvatistan ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazanarak 6 puanla gruptan çıkmayı garantiledi.

Dünya Kupası'nın favori takımlarından biri olarak gösterilen Messi'li Arjantin ise 1 puanda kalarak gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Hırvatlara galibiyeti getiren golleri; 53'te Ante Rebic, 80'de Luka Modric ve 90+1'de Rakitic kaydetti.

Hırvatistan grubun son maçında İzlanda ile karşılaşırken, Arjantin, Nijerya ile oynayacak.

Maçtan dakikalar:

5'inci dakiakada Hırvatistan Perisic ile önemli bir şansı değerlendiremedi. Perisic sol çaprazdan girdiği rakip ceza sahasında şutunu çekti ancak Caballero topu kornere çeldi.

13'üncü dakikada Arjantin gole çok yaklaştı. Maximiliano Meza, ceza sahası içinde uygun pozisyonda topu kaleye göndermek istedi ancak Dejan Lovren'ein kademesinde top kornere çıktı.

30'uncu dakikada Arjantin büyük bir şanstan yararlanamadı. Hırvatistan defansında yaşanan anlaşmazlık sonucu top Enzo Perez'in önünde kaldı. Perez'in şutu yandan auta çıktı.

Haberin Devamı

33'üncü dakikada gelişen Hırvatistan atağında Vrsaljko'nun arka direğe yaptığı ortaya Mandzukic iyi bir kafa vuruşu yaptı ancak top auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 berbaerlikle sonuçlandı.

53'üncü Sergio Agüero ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti ancak Subasic topu kontrol etti.

53'üncü dakikada Hırvatistan golü buldu. Kaleci Caballero Mercado'nun geri pasında topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Kısa düşen topu takip eden Rebic, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Hırvatistanı öne geçirdi. 1-0

63'üncü dakikada gelişen Arjantin atağında Higuain'in ceza sahası içine çevirdiği topa Meza, vuruşunu yaptı ancak kaleci Subasic topu çeldi, Messi'nin önüne düşen topu savunma kornere gönderdi.

81'inci dakikada Hırvatistan farkı 2'ye çıkardı. Modric'in ceza sahası dışından kaleye uzak bir mesafeden gönderdiği şut ağlarla buluştu. 2-0

86'ncı dakikada Hırvatistan'ın kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Rakitic'in şutu üst direkte patladı.

Haberin Devamı

90+1 'de Hırvatistan'ın 3'üncü golü geldi. Rakitic, Kovacic'in yerden pasını gole çevirerek durumu 3-0 yaptı.

Mücadeleyi Hırvatistan 3-0 kazandı.