Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Taraftar Beck'i çok sevecek

Taraftar Beck'i çok sevecek

Yazarımız Güntekin Onay, dün İstanbul’a gelen Beşiktaş’ın yeni sağ beki Andreas Beck’i yorumladı:

Taraftar Beck'i çok sevecek

İstikrarlı ve disiplinli. Maliyet-performans açısından son derece iyi bir transfer. Ondan ince işler beklemek haksızlık olur ancak Kuntz, Ernst, Münch ve Hilbert gibi formanın hakkını verecektir

ANDREAS Beck, tipik bir Alman futbolcusu... Devamlılığı yüksek, istikrarlı ve disiplinli bir oyuncu.
SON 5 yılına baktığımız zaman hep 30 maçın üstünde oynamış. Son 7 yılını Hoffenheim’da geçirmiş, formayı kimseye kaptırmamış ve kaptanlığa yükselmiş.
BİR oyuncuyu transfer ederken bu tip rakamlar bizler için önemli bulgulardır. Aynı devamlılığı ve istikrarı Beşiktaş’a taşıması zaten bekleneni vermesi anlamına gelir.
SAVUNMANIN sağ kanadında, gerektiği zaman da sol bek bölgesinde oynayabilen bir futbolcu. Temposu ve mücadele gücü yüksek, hücuma katkısı olumlu. Hatta kariyerinin ilk senelerinde zayıf
olan savunma yönünü de son birkaç sezonda geliştirmeyi bildi.
HİÇBİR RİSKLİ YANI YOK
BECK, maliyet-performans açısından bakıldığında da son derece iyi bir transfer. Bizler ne yazık ki Türkiye’de işin maliyet kısmını gözardı ediyoruz. Beck’in Beşiktaş’a maliyeti son derece hesaplı. Aynı mevkide oynayan yerli oyunculardan bile daha ekonomik.
YENİ yabancı kuralından sonra bu tip oyuncuların transferinin çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Böylece futbol pazarımızdaki fiyatlar reel seviyelere düşecektir.
BUNDESLIGA hem taktiksel hem fizik kalite hem de teknik açıdan Avrupa’nın en elit 3 liginden biri. Böyle bir ligden 200 maçı sağ bek olarak devirmiş bir oyuncuyu transfer etmenin hiçbir riskli tarafı yok. Tabii ki Rus kökenli Alman oyuncudan çok ince işler beklemek haksızlık olur. Ama Beck, iş ahlâkı yüksek ve formasının hakkını verecek bir oyuncu olarak Beşiktaş taraftarının beğenisini kazanacaktır. Aynı Stefan Kuntz, Fabian Ernst, Markus Münch ve Roberto Hilbert gibi.

Haberin Devamı