Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Taraftarı heyecanlandıran açıklama

Taraftarı heyecanlandıran açıklama

“Önemli isimlerle kadroyu daha güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. İyi bir takım oluyor. Spartak Moskova ile Serdar Taşçı için görüşüyoruz. Ümit ederim ki kısa süre içerisinde bitirmiş oluruz.”

Taraftarı heyecanlandıran açıklama

TRABZONSPOR Başkanı Muharrem Usta gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu: “Önemli isimlerle kadroyu daha güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. Burak Yılmaz, Türkiye’ye dönecekse yeri Trabzonspor olmalıdır, diye düşündük. Burak geldi, öbürleri de gelecek. İyi bir takım oluyor. Spartak Moskova ile Serdar Taşçı için görüşüyoruz. Ümit ederim ki kısa süre içerisinde bitirmiş oluruz.

‘EN ZOR BİZİM KULÜP’

KULÜPLER ekonomik anlamda olması gereken pozisyonu çoktan kaybetmişler, Trabzonspor da dahil. Türkiye’de büyük kulüplerin hiçbirisinin gelirinin giderlerini karşılaması mümkün değil. Bence büyük kulüpler arasında ekonomik olarak kendini toparlama ihtimali en zor kulüp bizim kulübümüz. Hemen adım atmaya kalktığınızda İstanbul’daki kulüpler gibi operasyon yapması, proje ortaya koyması kolay değil.

‘STADI 1 YIL KİRALIYORUZ’

YÖNETİM kurulu olarak son yaptığımız toplantımızda stadımızı 1 yıl kiralama kararı aldık. Bu bir yılın sonunda da stadın bize devri resmi olarak gerçekleşmiş olacak.

ÜLKEMİZDE altyapıdan az sayıda kaliteli oyuncu çıkmasının nedeni bir sistem sorunudur. Türkiye’nin stratejik iş planı içerisine sporda ihracat diye bir kavramın derhal yerleşmesi gerekiyor. Bizim oyuncu ihracatından senede 500 milyon, 1 milyar dolar para kazanan ülke olduğumuzu hayal edelim. Bunun kesinlikle olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

‘VİDEO HAKEM 2. YARIYA YETİŞMELİ’

VİDEO Yardımcı Hakem uygulamasını 2. devreye yetiştirmemiz şart. Benim menfaatim kavramından herkesin uzaklaşması gerekiyor ki; ben buna doğru yolculuğun video hakemlikle olacağına inanıyorum.

‘YASAKLARIN FAYDASI YOK’

2010-11 sezonu artık bizim için bir kupa meselesi değil. Şike var mı, yok mu konusu bitmiş bir konu. UEFA’da, CAS’ta her yerde bu tescilli. Bunu tartışmıyoruz. Türkiye’de federasyon gereğini yapmadı. Şampiyonluğu Trabzonspor’a vermedi. Deplasman yasağının kalkmaması bile şike nedeniyledir. Trabzonspor’un o şampiyonluğuyla ilgili inancını sonuna kadar savunduğu mücadeleye devam. Ama bu yasaklar kalksın. Yasakların hiç kimseye bir faydası yok.

Haberin Devamı

‘KOMBİNEDE REKOR OLMALI’

TARİHİN en yüksek rakamdaki kombinesini bu sene taraftarlarımızın almasını bekliyorum çünkü buna ihtiyacımız var. 41 bin kişinin olduğu statta buranın iyi yönetilmesi, yani orkestra yönetir gibi bir organizasyona kavuşmamız seyir zevkini artıracak. Futbol bir şov. Benim Trabzon taraftarına, camiasına sitemim olabilir ama o, ruhu olan bir sitemdir. Kötü anlamda bir şey asla söylemem.”