Gazete Vatan Logo
Futbol Tarihi bir olay!

Tarihi bir olay!

Tarihi bir olay!

G.Kıbrıs’taki toplantıda Lütfi Arıboğan’ın uzattığı Ipad’den F.Bahçe-Manisa maçındaki atmosferi gören UEFA Başkanı Michael Platini, kelimeleri seçmekte zorlandı:

“Bu gördüklerim muhteşem. Tüm dünyaya örnek olması gereken bir durum. Bundan sonra dünya futboluna her fırsatta bu gördüklerimi anlatacağım. İnanın çok heyecanlandım, sizleri bu karar için tebrik ediyorum.”

TFF’NİN aldığı karar sonrası ceza alan takımların seyircisiz oynaması yerine, kadınlar ve çocukların bedava olarak tribünde yerini alması, F.Bahçe-Manisa maçıyla hayata geçti.. Ve öyle bir gece yaşandı ki Kadıköy’de, bu bırakın bizleri, dünyayı bile hayran bıraktı. Hatta futbolun patronlarını da!

Tarihi bir olay

ŞİKE soruşturması sonrası F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men eden ve sarı-lacivertli kulüple arası açılan UEFA’nın başkanı Michael Platini, önceki gün Güney Kıbrıs’ta yapılan yönetim kurulu toplantısında F.Bahçe-Manisa maçıyla adeta şoka girdi. UEFA’nın ‘Executive Committee’ toplantısı için Larnaka’daki Meridien Otel’de bulunan Platini, TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan’la sohbet ettiği sırada Arıboğan’ın Ipad’ini çıkartarak Kadıköy’deki maçı kendisine göstermesi sonrası bu büyük ‘değişim’den haberi oldu. Ipad’den maçın görüntülerini izlemeye başlayan Fransız futbol adamı gördükleri karşısında konuşmakta bile zorlandı:

“BU tarihi bir olay. Tüm dünyaya örnek olması gereken bir karar. Bundan sonra dünya futboluna her fırsatta bu gördüklerimi anlatacağım.”

Tarihi bir olay

HERKESE ANLATTI

ŞENES Erzik’in de bulunduğu toplantıda Platini, ekrana gelen 41 bin 663 seyirci yazısını görünce de defalarca ‘Muhteşem, inanılmaz’ dedi ve Arıboğan’a “İnanın çok heyecanlandım. Sizi federasyon olarak tebrik ediyorum. Bir ceza ancak bu kadar güzel uygulanır. Futbolun seyircisiz oynanması zaten durumu çirkinleştiren bir durum.

Tarihi bir olay

Fakat aldığınız karar sonrası uygulamaya koyduğunuz sistem, normal tribün şartlarından da etkileyici. Tekrar tekrar futbola katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz” ifadesini kullandıktan sonra toplantıya girdi.

VE toplantıda da gördüklerini unutamayan UEFA Başkanı, açılış konuşmasında F.Bahçe-Manisa maçında yaşananları, gördüklerini ve düşüncelerini sıkılmadan anlattı.

‘Bir de normal maçlarda görün’

TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, F.Bahçe-Manisa maçıyla ilgili: “Dünyada bir rekor gibi görebiliriz. Bu kadar kadının bir arada maç seyrettiğini sanmıyorum. Maçta 40 binin üstünde seyirci oldu ama bizim normal maçlar için aldığımız karar da çok önemli.”

Tarihi bir olay

‘Bu sevda beni terketmeyecek’

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Manisa maçında tribünleri dolduran 46 bin kişiyi Metris Cezaevi’nde izledikten sonra avukatı aracılığıyla şu açıklamayı yaptı: “Dün, izledim sizleri; genç yaşlı demeksizin oluşturduğunuz kuyrukları, formalı gençleri, çocukları, hanımları gördüm. F.Bahçe’nin, büyüklüğü dışında apayrı bir hissiyat, aidiyet, sevgi olduğunu gösteren taraftarlarımıza teşekkürler.

F.BAHÇE’DEN ilk kez bu kadar uzun süre ayrı kaldım. Şimdi onu uzaktan izlerken onu ne kadar sevdiğimi daha iyi anlıyorum. Biliyorum ki, F.Bahçe sevdası yaşadığım süre boyunca beni asla terk etmeyecek.”

Tarihi bir olay

‘Ofsaytı bilmeyen kadınlar değil’

F.BAHÇE Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil, “Ofsaytı bilmeyenin kadınlar olmadığı ortaya çıktı” dedi. Merçil, “Türk kadınlarının futbol bilgisi ve maça etkisine ilişkin güzel bir gösterge oldu. Kadınlarımız maç oynanırken nerede bağırılacak, nerede protesto edilecek bunu çok güzel gösterdiler. Normal maçlarda bazı takımların toplayamadığı seyirciyi F.Bahçe sırf kadınlar olarak topladı” ifadelerini kullandı.

‘Türk kadınına sonsuz teşekkür’

TFF de Saracoğlu’nu dolduran kadınlara teşekkür etti: “Ülke futbolunun, tarihinin en zor günlerini yaşadığı bu dönemde üstlerine düşen görevi olağanüstü bir süreçte ve büyük bir hızla algılayarak cevap veren kadınlarımıza sonsuz teşekkürler.

BU, yeni sezon ile birlikte 9 Eylül tarihini bir milat olarak ilan ettiği günün en önemli vurgusu, Türk kadını ve onlardan beklentilerimizle ilgili ortaya koyduğumuz yaklaşımdı.”

‘1907’den sonsuza en büyük aile’



F.BAHÇE Kulübü, tarihe geçen Manisa maçının ardından ‘1907’den sonsuza Türkiye’nin En Büyük Ailesi’ başlığıyla yapılan açıklamada maça gelenlere teşekkür etti:

 “Bizim için değişen çok şey yok aslında, 1907’den 1919’a ya da 2011’e. İlk günkü gibiyiz. Yan yana, omuz omuza, bazen de nöbet değişimi yaparak; bir diğerimizin yerini alarak, bayrağımızı asla düşürmeden.

İÇERİDEN yükselen ‘Sarı’ seslerine, dışarıdan eşlik eden ‘Lacivert’ sesleriyle, ilk andan son ana kadar tek nefes ‘F.Bahçe’ olarak, tarihe, evladımıza miras bir sayfa daha açtık; adımızı gururla ama yine sarı-lacivert yazdık. Sonsuz teşekkürler, 1907’den sonsuza Türkiye’nin en büyük ailesine, F.Bahçemiz’e.”

Haberin Devamı