Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Tarihi fırsat kaçmasın

Tarihi fırsat kaçmasın

Yazarımız Güntekin Onay’a göre, hocası ve 4 önemli oyuncusu ayrılan Feyenoord karşısında Beşiktaş’ın şansı yüksek

Tarihi fırsat kaçmasın

BEŞİKTAŞ, tur için çok büyük bir şansa sahip. Bu ifadeyi siyah-beyazlı temsilcimiz çok güçlü olduğu için değil, Feyenoord büyük güç kaybettiği için kullanıyorum.

BİR futbol takımı düşünün ki, savunma 4’lüsündeki 3 milli oyuncusu (Janmaat, De Vrij ve Martins Indi) takımdan ayrılmış, en golcü ve kaliteli oyuncusu (Graziano Pelle) transfer olmuş, bu takımı inşa eden teknik direktörü gitmiş (Ronald Koeman) ve bu bahsettiğimiz takım Feyenoord. Yani bir Chelsea, bir Manchester City, bir Barcelona vb. kulüpler 4-5 oyuncunun gitmesiyle sarsılmazlar. Ama Feyenoord bunu kompanse edemez. Belki zamanla rotasını bulacaktır ama bugün için büyük güç kaybettikleri kesin. Özellikle bunu vurgulayarak başladım ki tartışılmaz bir avantaj.

SIVOK’UN DÖNÜŞÜ ÖNEMLİ

BEŞİKTAŞ’A gelince kuşkusuz temsilcimiz tam anlamıyla hazır değil. Kadrosundaki eksikleri gidermedi. Demba Ba geldi ama hazır değil. Ayrıca Almeida’nın yerine geldi. Yani o pozisyonda bir boşluk yoktu. Halbuki hâlâ önemli mevkilerde sorunlar var. Beşiktaş bunları giderebilecek zamana sahip. Sivok’un geri dönüşü önemli. Çünkü takımdaki uluslararası deneyime sahip ender futbolculardan birisi. Beşiktaş rakibe alan bırakmayarak disiplinli bir savunma oyunuyla Feyenoord karşısında istediğini elde edebilir. Ancak iyi savunma kadar orada golü bulmak da önemli. Çünkü İstanbul’daki maç da kolay geçmeyecektir.
DE Kuip Stadı harika bir atmosfere sahip. Feyenoord’un ateşli bir taraftarı var. 50 bin kişinin önünde arzulu ve tempolu bir başlangıç yapmak isteyeceklerdir. Beşiktaş özellikle ilk yarım saatlik bölümü panik yapmadan, soğukkanlı bir şekilde geçebilmeli.
DEMBA BA’YA İHTİYAÇ VAR
1-2 kaliteli takviyeyle -Feyenoord’un durumunu da hesaba katarsak- bu tur kolaylıkla geçilebilirdi. Beşiktaş’ın şansı yüksek. Ama tur için güçlü oyunlar gerekiyor. Demba Ba’nın kalitesi ve becerisine fazlasıyla ihtiyaç var. Neticede Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig gibi üst düzey tecrübeye sahip bir oyuncu.
FEYENOORD’UN büyük güç kaybetmesi, en önemli oyuncularının gitmesi Hollandalılar’ın elini kolunu bağladı. Bu fırsat kaçmamalı. Eğer tüm bu koşullara rağmen Beşiktaş bu turu geçemezse o zaman yazılıp çizilecek, tartışılacak çok şey var demektir. Ancak eksiklerine rağmen ben Beşiktaş’ın bu turu geçeceğine yürekten inanıyorum.

Haberin Devamı