Gazete Vatan Logo
Basketbol TBL Federasyon Kupası Tofaş'ın

TBL Federasyon Kupası Tofaş'ın

Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası finalinde Tofaş, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Akhisar Belediye'yi 90-69'luk skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

TBL Federasyon Kupası Tofaş'ın

Bursa temsilcisi Tofaş, karşılaşmaya Yiğtcan Turna, Caner Topaloğlu, Sammy Meija, Hadi Özdemir ve Kaloyan Ivanov beşiyle başlarken, Akhisar Belediye ise Tobias Harrell, Erdem İlter, Ahmet Fatih Canıtitiz, Daniel Miller ve Hakan Yapar beşiyle oyunda yer aldı.

Yiğitcan Turna ve Erdem İlter'in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin ilk iki dakikasını Tofaş 5-4 önde geçti. Özellikle pota altını iyi kullanan Bursa ekibi, Meija ve Hadi'nin basketleriyle durumu 15-11'e getirdi. Hücum ribauntlarında rakibinin üstünlüğüne karşın skor üretmekte zorlanmayan Tofaş, ilk periyotu da 25-19 önde kapattı. İkinci çeyreğin başında baskılı savunma yapan Akhisar Belediye, Miller ile Hakan'ın basketleriyle 12.dakikada skoru 25-23 yaptı. Meija ile bu bölümde tempoyu iyi ayarlayan ve dış atışlarda da iyi bir yüzde yakalayan Tofaş, 23-0'lık seriyle 25 sayılık farkı yakaladı (48-23). Mücadelenin ilk yarısını da Bursa ekibi 55-35 önde kapatarak soyunma odasına gitti.

Üçüncü periyotun ilk hücumunda Akhisar Belediye, Hakan Yapar'ın asistinde Tobias Harrell ile üç sayılık basket buldu. İki takımında hücumda tempoyu düşürdüğü dakikalarda Meija ile hücumları değerlendiren Tofaş, skor üstünlüğünü de korudu. Mücadelenin final periyotuna da Tofaş, 20 sayı farkla 72-52 üstün girdi. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde etkili oyununu sürdüren Bursa ekibi, 35.dakikasını 81-58 üstün geçtiği karşılaşmadan 90-69 galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Federasyon Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Tofaş'a şampiyonluk kupası ve madalyaları ile final oynama başarısı gösteren Akhisar Belediye'ye ikincilik madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Akgün Altuğ sundu.

Final maçının 'En Değerli Oyuncusu' Tofaş'tan Kadir Bayram seçilirken, turnuvanın da 'En Değerli Oyuncusu' Sammy Meija oldu.