Gazete Vatan Logo
Futbol Tchau* Carlos

Tchau* Carlos

Beşiktaş, kötü gidişe bir türlü dur diyemeyen Carvalhal ile yollarını ayırdı

Pazar günü alınan Samsun mağlubiyeti Portekizli çalıştırıcının ipini çekti... Yönetim normal sezonun son haftası ve Süper Final maçları için direksiyona sportif direktör Tayfur Havutçu’yu geçirdi. *(Tchau: Güle güle)

BEŞİKTAŞ’TA Carlos Carvalhal dönemi sona erdi... Beşiktaş yönetimi, 3 Temmuz’da başlayan şike soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine giren Tayfur Havutçu’nun halefi olarak göreve getirilen Portekizli teknik adamla dün resmen yollarını ayırdığını borsaya bildirdi. Sözleşmesinde herhangi bir tazminat maddesi bulunmayan genç çalıştırıcıya 500 bin dolarlık yıllık alacağının geriye kalan kısmı ödenecek. Normal sezonun son haftasındaki Karabük ve Süper Final maçlarında ise teknik direktörlük koltuğuna tekrardan Tayfur Havutçu oturacak.

-SİYAH-BEYAZLILARIN başında çıktığı 47 resmi maçta 22 galibiyet, 9 beraberlik, 16 da yenilgi alan Carvalhal’le yola devam edip etmeme konusunda soru işaretleri yaşayan Beşiktaş yönetimi için önceki gün alınan Samsum mağlubiyeti bardağı taşıran son damla oldu. Maçın ardından yöneticiler aralarında yaptıkları konuşmalarda “Carvalhal iyi bir insan ancak bir türlü takım olamadık. Bu kadroyla 1. olmamız gerekirken 54 puanla 4. sıradayız. Bunun neresini başarı olarak göreceğiz? Hadi derbileri kaybettik, ya geride kalan maçlar? En azından Süper Final’e gümbür gümbür bir futbolla girmeliydik” diyerek Portekizli teknik adamla artık yolun sonuna gelindiğinin sinyalini vermişlerdi.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

-SON 1 aydır takım içinde yaşanan huzursuzluk ortamı ve Carvalhal’in Portekizliler ile diğer oyuncular arasında ayrım yaptığı dedikodularının ayyuka çıkması da genç teknik adamla yolların ayrılmasında önemli rol oynadı. ‘Zararın neresinden dönülürse kârdır’ düşüncesiyle hareket eden yeni yönetim, özellikle son 11 haftada yaşanan kötü gidişata bir türlü dur diyemeyen Portekizli hocanın yerine sportif direktör Tayfur Havutçu ile Süper Final öncesi yeni bir başlangıç yapma kararı aldı.

Karnesinde zayıf çok!

SON zamanlarda vatandaşı Ricardo Quaresma ile yaşadığı sorun nedeniyle gündeme oturan Carvalhal’in Beşiktaş’taki karnesi pek de iç açıcı değildi. Siyah-beyazlıların başında Süper Lig’de çıktığı 33 maçta 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 da yenilgi alan Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi’nde 12 maçta 6 galibiyet, 6 yenilgi, Türkiye Kupası’nda da 2 maçta 1 galibiyet, 1 de yenilgi yaşadı.

2. başkan Çebi oldu

Fikret Orman başkanlığındaki yeni yönetim, dün 5 saat süren toplantının ardından görev dağılımı yaptı.

FİKRET Orman başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda görev dağılımı yapıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, 5 saat süren toplantı sonucunda görev paylaşımının gerçekleştiği belirtilirken, yönetim kurulunda Ahmet Nur Çebi’nin ikinci başkan olarak görev yürüteceği, Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı ve Deniz Atalay’ın ise futbol komitesi içinde yer alacakları kaydedildi. Basketbol komitesi Abdullah Sözer’e emanet edilirken, Levent Erdoğan ise Hukuk İşleri ve Eğitim Kurumları Komitesi’nin başına getirildi.

İşte Kartal’ın yeni beyin takımı

2. Başkan: Ahmet Nur Çebi
Genel Sekreter: Mesut Urgancılar
Sayman-Mali İşler Komitesi: Berk Hacıgüzeller
İcra Kurulu Başkanı: Cem Bilge
Futbol Komitesi: Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı, Deniz Atalay
Basketbol Komitesi: Abdullah Sözer
Amatör Şubeler Komitesi: Erdal Karacan
Yeniden Yapılanma ve Stratejik Planlama Komitesi: Adnan Dalgakıran
Hukuk İşleri ve Eğitim Kurumları Komitesi: Levent Erdoğan
Pazarlama Komitesi: Nusret Altınbaş
Kartal Yuvaları Komitesi: Metin Albayrak
Tesisler Komitesi: Berkan Gocay
Yatırımlar Komitesi: Yalçın Kaya Yılmaz
İletişim Komitesi: İsmet Berkan

Futbolcular para bekliyor! Yönetimden ses yok

Beşiktaş’ta yeni yönetim futbolculara paralarının pazartesi günü ödeneceği sözünü verirken dün bu konuda hiçbir adım dahi atılmadı.

-BEŞİKTAŞ’TA başkanlığa seçilen Fikret Orman, ilk iş olarak kulübün ekonomik sıkıntılarına el atarken Nevzat Demir Tesisleri’nde oyuncularla yaptığı görüşmede alacakların ödeneceğine dair söz verdi.

-İlk tanışmada tüm takımı tek tek dinleyen ve en çok şikayet edilen ödemelerin aksaması konusunda oyuncularına, “Sorunlarınızı biliyorum. Önümüzdeki hafta pazartesiden itibaren ödemelerinizi kısım kısım yapmaya başlayacağız” diyerek yüreklere su serpti.

-ANCAK dün yapılması planlanan ödemeler bir türlü gerçekleşmedi. Zaten kulübe yakın kaynaklara göre bu ödemelerin yapılması için kaynak da yok!

-Gelİrlerİn bir kısmı temlikli olduğu için kulübün kasasına para akışı sağlanamazken bunun en önemli örneği de Samsun maçında satılan 12 bin biletin parasının temlik nedeniyle kasaya girmemesi.

UEFA TEHLİKESİ!

-BU gelişmelerin ardından gözler, seçimde Fikret Orman’ın listesinde yer alan ve kulübe cebinden para aktaracağı sözünü veren yöneticilere çevrildi. Herkesin elini cebine atması beklenirken Quaresma’nın da geçtiğimiz hafta parası ödenmediği gerekçesiyle TFF’ye başvurması durumu daha da sıkıntılı hale getirdi.

-15 gün içinde oyuncuların paralarının ödenmemesi durumunda UEFA’nın yaşanan gidişata müdahale edip siyah-beyazlılara gelecek sezon için transfer yasağı getirmesi tehlikesi de kulaktan kulağa dolaşırken oyuncuların serbest kalma ihtimali de bir diğer tehlike olarak Kartal’ın kapısında bekliyor.

Adidas mal bile vermiyor

-KARTAL’IN ürün sponsoru Adidas’la yaptığı görüşmeden de para krizi çıktı. Firma ile görüşmeye giden siyah-beyazlı yönetim, ödenmeyen paralar nedeniyle mal vermeyi durduran yetkililerden yeni ürün talebinde bulunurken “Borç ödenmeden size ürün vermemiz imkansız. Ancak yine de desteğimizi sürdürürüz” yanıtını aldı. yapılan görüşmelerde bu sıkıntıların kısa sürede sona erdirileceği sözünü veren siyah-beyazlılara firma da jest yaparak bin adet formayı Kartal Yuvası’na gönderme kararı aldı.

Haberin Devamı