Gazete Vatan Logo
Futbol Tehlike çanları çalıyor!Avusturya’da sevinç...

Tehlike çanları çalıyor!Avusturya’da sevinç...

UEFA Ülkeler Sıralaması’nda Türkiye her geçen gün daha kritik bir pozisyonun içerisine giriyor.

Tehlike çanları çalıyor!Avusturya’da sevinç...

Bu haftayı da kötü skorlarla kapatan ülke futbolu, Hollanda’nın iki sıra gerisinde kalmasının ardından, önündeki Ukrayna’yı geçmek bir yana, bir sıra arkasındaki Avusturya’ya geçilmek üzere.

Mevcut sıralamada 11. durumda bulunan Türkiye, bir sıra daha geriye düşmesi durumunda, ülke şampiyonu bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasına direkt katılamayacak. Bu yüzden Avusturya’ya geçilmemesi büyük önem taşıyor.

Türkiye’den sadece Beşiktaş bu haftayı galibiyetle kaparken, Avusturya’nın iki takımı ise galibiyetler aldılar. Salzburg Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Genk’i, LASK Linz ise Avrupa Ligi’nde Rosenborg’u mağlup etmeyi başardılar. Böylece Avusturya ülke puanında Türkiye’ye bir adım daha yaklaşmış oldu.

Ortaya çıkan durum Avustruya’da da yakından takip ediliyor. Avusturya basını Türkiye ile aralarındaki puan farkının ilk kez bu kadar azaldığına dikkat çekti. İki ülkenin farkının 0.875 puana kadar gerilediği belirtilerek, Avusturya’nın Türkiye’yi geçmek için avantajlı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Haberin Devamı

Trabzonspor ve Beşiktaş’ın elendikleri, Galatasaray’ın ve Başakşehir’in de elenmeye yakın oldukları analizinin yapıldığı Avusturya basınındaki haberlerde, Türkiye’nin ikinci tura hiçbir takımını çıkaramama ihtimalinin güçlü olduğu, buna karşın Avusturya’nın yoluna devam ederek puanları toplayıp Türkiye’yi geçebileceği belirtildi. Avrupa kupalarında dün gece oynanan maçların ardından son güncel tabloya göre Hollanda 34.950 puanla dokuzuncu, Ukrayna 33.300 puanla onuncu, Türkiye 32.400 puanla onbirinci, Avusturya ise 31.525 puanla 12. sırada yer alıyor. (Onur Dinçer / Skorer)