Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Tek çare 3 puan!

Tek çare 3 puan!

Lider G.Saray'ın 6 puan gerisinde kalan Beşiktaş için derbi artık kritik bir viraj.

Tek çare 3 puan!

Güntekin Onay - Puan farkı motive eder

BEŞİKTAŞ kendi sahasında 6 puan geride olduğu için kazanmak zorunda. Bu durum siyah-beyazlıları daha fazla motive edecektir. Çünkü G.Saray’ın yitireceği fazla bir şey yok. Ancak saha içerisine bakarsak Beşiktaş’ın ligde ciddi bir gol sorunu yaşadığı gerçeği var. Kendi evinde ligin en az gol atan takımlarından birisi olması şaşırtıcı.

TUDOR derbinin seyrini karar verecek olan kişi. Hiçbir büyük maçı kazanamamış olması Tudor’da bir baskı yaratıyordur. Ancak Tudor, daha stratejik davranmalı ve akılcı taktikle takımını sahaya sürmeli. Beşiktaş’ın ne oynayacağını 3 aşağı 5 yukarı biliyoruz ama G.Saray’ın tavrına Tudor karar verecek.

Ömer Güvenç - Kartal’ın kulübesi daha etkili

ÖNCELİKLE şu gerçeği herkesin bilmesi gerekir ki; kazanan şampiyon olmayacak, kaybeden de eyvah şampiyonluk gitti demeyecek. Hani hep futbolcular skor değiştirir ya, Beşiktaş’ın bu derbide skor değiştirecek başka bir gücü daha var, o da 12. adam. 90 dakika boyunca skor ne olursa olsun takımını destekleyen güçlü bir taraftar grubuna sahip siyah-beyazlılar.
ŞENOL Güneş’in kafasındaki 11 kesinlikle şekillenmiştir. Merak edilen Talisca-Oğuzhan-Tolgay üçlüsünden kimin dışarda kalacağı. Görünüş Oğuzhan... Bir gerçek daha var ki Güneş’in hamle gücü bence G.Saray’dan daha iyi. Kulübeden gelip skor değiştirecek oyuncuları daha etkili durumda.
Gökhan Dinç - G.Saray’ın kazanma şansı yok
BEŞİKTAŞ’IN derbi maçı kazanması için yapması gereken tek şey karşılaşmayı bir Şampiyonlar Ligi maçı havasına sokmaktır. Eğer Devler Ligi maçı seviyesinde motive olmaları halinde G.Saray’ın kazanma şansının olmadığını düşünüyorum. Ayrıca Şenol Güneş’in, kaptanı yeniden sahaya sürmesi gerekiyor. Tolgay ile değil Oğuzhan ile başlayarak siyah-beyazlı takımı eski kimliğine dönüştürmeli.
G.SARAY ise Beşiktaş’ın en önemli silahı kendisinin de en büyük zaafı olan yan toplara önlem almalı. Ricardo Quaresma ve Babel’e çözüm bulan bir anlayışla sahada mücadele etmeli. Sonuçta G.Saray maçı 1 puanla bitirse de sıkıntı olmaz. Önce yememeyi sonra atmayı düşünmeli Igor Tudor.

Haberin Devamı