Gazete Vatan Logo
Alanyaspor Tek rakibi Messi!

Tek rakibi Messi!

Aytemiz Alanyaspor’un Brezilyalı golcüsü Vagner Love bu sezon sergilediği inanılmaz performans ile dünya devlerini geride bıraktı.

Tek rakibi Messi!

Geçen hafta Cenk’ten krallık unvanını alan Vagner Love, taraftarın gol duasından sonra çıktığı 19 maçta 21 gol atıp maçbaşı 1.11 oran tutturdu. Sambacı bu istatistikle Avrupa’nın 5 büyük liginin dev isimlerini solladı, sadece Messi’nin gerisinde kaldı.

AYTEMİZ Alanyaspor’un Brezilyalı golcüsü Vagner Love bu sezon sergilediği inanılmaz performans ile dünya devlerini geride bıraktı. Alanya taraftarının 3 Kasım’da düzenlediği ‘Love’a gol attırma duası’ etkinliğinin ardından bu sezonki ilk golünü 10. haftada ağlara gönderen Sambacı sonrasında bir daha tutulamadı. 10. haftadaki 4-3’lük G.Antep mücadelesinde takımının son golünü ağlara gönderen isim olan Love sonrasında çıktığı 18 maçın sadece 4’ünü gol atamadan kapattı.

CRISTIANO RONALDO BİLE YETİŞEMEDİ

BREZİLYALI yıldız 30. haftada yaptığı duble ile gol krallığı unvanını 17 gollü (şu an 18) Cenk Tosun’dan alırken, Karabük önünde yaptığı hat-trick’le de ligdeki gol sayısını 21’e çıkarmayı başardı. Ancak Love bu performansıyla sadece Cenk’i değil Avrupa’nın 5 büyük liginde mücadele eden yıldızları da solladı.

Haberin Devamı

4 Kasım’dan bu yana Avrupa’nın 5 büyük liginde forma giyen futbolcular içinde maç başına gol sayısı en yüksek ikinci oyuncu Love. Barçalı Messi 25 maçta 1.12’lik gol ortalaması ile zirvede. İkinci ise 19 maçta 1.11’lik oran tutturan Vagner Love. 3. ise 25 maçta ortalaması 1 olan Bayern Münih’li Lewandovski. Bu isimleri sırasıyla Cavani, Aubameyang, Mertens, Suarez, Kane, Ronaldo ve Falcao takip ediyor.