Gazete Vatan Logo
Futbol 'Bizim evlatlarımız her şeyi başarır'

'Bizim evlatlarımız her şeyi başarır'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde gündemi değerlendirdi.

'Bizim evlatlarımız her şeyi başarır'

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında umut dolu açıklamalar yaptı. Cumartesi günü 90+2’de yediğimiz golle kaybettiğimiz Hollanda maçına değinen tecrübeli çalıştırıcı, “Hollanda maçında ancak öyle bir gol yerdik. Ancak top birine çarpacak ve kalemize girecek. Sneijder’in şutu Volkan’ın kucağına gidiyordu. Ama orada Hun-telaar’ın kafasına çarptı ve gol oldu.

ÖNCESİNDE Gökhan’ın Ozan’a çıkaramadığı bir top var, Burak’ın kaçırdığı pozisyonlar var. Galibiyeti kaçırdık. Şu bir gerçek ki; oyuncularda ‘Biz bu gruptan çıkarız düşüncesi hakim. Bayağı bir pozisyonumuz var, rakibe de pozisyon vermemişiz.

BU maç bize gösterdi ki Türk Futbolu her zaman yan toplarda kötü değil. Çünük yan toplarda

iyi işler yaptık.

‘YEDİĞİMİZ GOL ORTADA’

HOLLANDA, Türkiye’yi yenip ilk 3’e, sonrasında 2’ye 1’e doğru gitme niyetindeydi. İlk önce sağ tarafı denediler. O olmayınca merkeze döndüler. Bizimkiler o bölgeyi de kapattı. Sonrasında karambol denediler, onda da başarılı olamadılar. Gol ortada. Kaleci yanıldı ve gol oldu.

Haberin Devamı

Herkesin a, b, c planı olmalıdır. Ekol de olsanız kazanmak için, puan almak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bizim orada bir hamle şansımız olsaydı oyunu 1-1 bitirtmezdik. Sakatlıklardan dolayı mecburi değişiklikler yaptık. Düşünebiliyor musunuz yensek ve puan durumunda biz 7 olacaktık, onlar 6’da kalacaktı. Sonraki 2 maçımıza büyük avantajla gidecektik” dedi.

‘Volkan ve Emre’yi kadroya alabilirim’
VOLKAN Demirel ve Emre Belözoğlu hakkında da konuşan Terim, “Onlar bizim oyuncularımız. Yıllarca hizmet etmişler. Hangi maçta, hangi takımdan, kime ihtiyacımız olursa alır, oynatırız. Yaşı, şu, bu önemli değil. Emre ve Volkan’ı Milli Takım’da oynatan benim. İyi ki de yapmışım” dedi.
‘İnşallah bütün musibetler ilk maçlarda yaşanmıştır’
İLK 5 maçı geride bıraktıklarını söyleyen Fatih Hoca, “İzlanda maçında 60’ta 10 kişi kaldık. 11’e 11 çevirebilir miydik, bilinmez. Çek Cumhuriyeti maçında Arda’nın pozisyonu dünyanın her yerinde penaltı. Onu atsak 2-0 olacak. Letonya maçı 8-0 bitecek maç, 1-1 bitti. Hollanda maçında son dakikada gol yedik ve sonuç 1-1. İnşallah bütün musibetler ilk maçlarda yaşanmıştır” dedi.
‘Sneijder’e yetişemedim’
BURSALI Ozan Tufan, Hollanda’dan yediğimiz golde yaşananları anlattı. Fatih Hoca’nın kendisini şutun sahibi Sneijder’i tutmakla görevlendirdiğini belirten genç yetenek, “Geçen maçaç Sneijder’le bire bir oynadım. Gol pozisyonunda mecburen içeri girmiştim. Selçuk ağabeyle uzak kaldık pozisyona. Görünce koşup atladım ama yetişemedim” dedi.
Ozan, Lüksemburg maçıyla ilgili ise “Kazanmak için sahaya çıkacağız. Hocamızın söylediklerini en iyi şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı