Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Volkan’ı çağırmamam onun lehine’

‘Volkan’ı çağırmamam onun lehine’

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lig TV'de Mustafa Denizli ve Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı.

‘Volkan’ı çağırmamam onun lehine’

A MİLLİ Takımımız’ın futbol direktörü Fatih Terim, EURO 2016 hazırlıklarına start verilen Hasan Doğan Tesisleri’nde önemli açıklamalarda bulunup tüm futbol kamuoyuna seslendi. F.Bahçeli Volkan Demirel’i bu kez kadroya çağırmamasının nedenlerine de değinen Terim, LİG TV canlı yayınına bağlanarak şu açıklamaları yaptı:

“BEN, Volkan’ı formada olduğunda da formsuz olduğunda da hep çağırdım. Volkan dahil bu takımdaki her oyuncu benim evladım. Bu kez Volkan’ın burada olmamasına karar verdiysem bu onun lehine olacak bir iştir. Bunu uzatmanın anlamı yok.

MAÇLARA seyircilerin gitmemesi büyük sorun. Statlarımız boş.. Yöneticilerin asli görevlerinden biri statları doldurmaya çalışmaktır. Seyirci futbolun en önemli unsuru. Seyircinin gelmemesi ekonomik açıdan da sorun. Burada hepimizin görevleri var.”

‘Futbol ciddi bir oyundur’
“SON zamanlarda değişik huylarımızdan bir tanesi de hangi grubu çekersek her takımın çantada keklik olduğu ve her takımı rahat rahat yenebileceğimiz düşüncesi. İzlanda sert bir rakip, her an her şeyi yapabilecek bir takım. Futbol ciddi bir oyundur. Umarım iyi bir başlangıç yapacağız. Dünya Kupası için takım hazırlıyoruz, EURO 2016’yı da çok istiyoruz.”
‘Seba’nın anlamı büyük’
“BU sezona ‘Süleyman Seba Sezonu’ dememizin bir sebebi var. Kaybederken de kazanırken de dostluğu hiçbir şeye değişmeyen bir tavrı var.
FUTBOLLA ilgili hepimiz hata yaptık. Ama futbolu da öldürüyoruz. Bunu kurtarmak için hepimizin özveriyle çalışması lazım. Bu unsurun içinde en masumu futbolcular.
‘YENİLGİ?DE?VAR’
Çok ağır küfürler altında kazanmaya endekslenmiş bir futbolcu olmak kolay değil. Genç insanlardan bahsediyoruz burada. Kaybetmek de bunun bir parçası ama bizde bu yok; kazanmalısınız. Tribünde küfürler edilirken futbolculardan en iyisini bekliyoruz.”
‘En çok milli formayı sevmeliyiz’
“BİZ gittiğimiz yerde kırmızı-beyazı görmek istiyoruz. İnsanlar milli maça gelirken bir defa kendi takımının formasını giymesinler. En çok sevmemiz gereken forma, milli takım formasıdır. Gözümüz sadece kırmızı-beyazı görmeli. Ay-yıldız bizi birleştirmelidir. Bizi birleştirecek tek unsur ay-yıldızımızdır.”

Haberin Devamı