Gazete Vatan Logo
Galatasaray Terim fark yarattı!

Terim fark yarattı!

Deneyimli teknik adam, takımdan kopma aşamasına gelen isimleri bile kendine getirdi.

Terim fark yarattı!

FATİH Terim’in göreve gelmesiyle birlikte G.Saray’da yaşanan değişim de Aslan’ı zirveye taşıdı... Bu başarı öyküsünde en büyük detay ise oyuncuların manevi olarak takıma katılmaları oldu. Igor Tudor döneminde bir türlü performansı artmayan oyuncular takıma kazandırılırken oyuncuların istatistikleri de pozitif olarak düzeldi.

HIRVAT teknik adam döneminde gözden düşen Selçuk İnan, Terim ile birlikte hayata döndü... Deneyimli teknik adam, Trabzon maçı sonrasında, “Biz gelmeseydik Selçuk İnan büyük ihtimalle gönderilirdi” derken yerli oyunculardan performansı en çok artan isimlerden biri de Serdar Aziz oldu.

TAKIMDAKİ asıl değişim ise yabancı oyuncuların performanslarında gözler önüne serildi. Sezonun ilk yarısında forma yüzü göremeyen Ryan Donk, Terim ile hayata yeniden döndü. Hollandalı oyuncu, Ndiaye’nin de ayrılması ile doğan forma şansını iyi kullandı ve orta saha rotasyonunun en önemli oyuncusu haline geldi.

KANATTAKİ DEĞİŞİM

DONK sonrasında göze çarpan en önemli oyuncular ise Rodrigues ve Feghouli... Fatih Terim’in taktik düzeninde kanatlar büyük önem taşırken iki oyuncu da sağ ve sol kanattaki performansları ile takımın zirveye çıkmasında büyük pay sahibi. Yabancı oyuncular arasında performansı yükselen Belhanda da Terim’in etkisini yakından hissedenler arasında.

Haberin Devamı

PEKİ bu isimlerin değişimdeki sır ne? İşte orada Fatih Terim’in teknik ve taktik çalışmalarının yanı sıra saha dışındaki desteği de öne çıkıyor. Oyuncularına ‘baba’ gibi yaklaşan, sık sık konuşup motive eden Terim, ayrıca her idmanda farklı oyuncularla da herkesin gözü önünde kısa sohbetler edip performansların artmasında büyük pay sahibi oluyor.