Gazete Vatan Logo
Galatasaray Terim ilki gerçekleştirdi! Transferleri açıkladı...

Terim ilki gerçekleştirdi! Transferleri açıkladı...

Fatih Terim, Türkiye’de Instagram TV'yi (IGTV) ilk kullanan teknik direktör oldu. İşte Terim'in burada yaptığı birbirinden önemli açıklamalar...

Terim ilki gerçekleştirdi! Transferleri açıkladı...

İşte Terim'in açıklamaları:

Elimizi kolumuzu bağlayan maddeler var, rahat değiliz. Şartlar ne olursa olsun yapabileceklerimiz var ve elbette yapacağız. Bunu herkesin bilmesini isterim. Galatasaray'a yakışan budur.

Bu arada transfer bahisleri var. 'Ben demiştim' demek için isim uydurma sezonu da başladı. Yazılan, son dakika geçilen, sanki sürekli bizim yanımızdaymış gibi sosyal medyada takipçi artırmak için uydurulan isimlere lütfen itibar etmeyin.

Bu, duyumculuk adı altında, adını öne çıkarmaya çalışanların sizlere yaptığı kötülük. Şimdilik sabırla rica ediyorum. Gelecek sefer bu kişileri ifşa etmeyi düşünüyorum. Mali koşullarımıza, UEFA yaptırımlarına, ihtiyacımıza göre isimler için gece gündüz çalışıyoruz.

Emeklerimizi hiçe sayacak duyumculardan ziyade, bizim açıklamalarımızı bekleyin. Şampiyon olmuş kadromuzu korumak istiyoruz, koruyabilirsek. Yabancı sayısına baktığımız zaman zaten çok fazla alma şansımızın olmadığını göreceksiniz.

Kızlarım bazen 'Bunu alıyormuşsunuz' diyor. 'Valla benim haberim yok' diyorum. Milik, Imbula, Bennacer, Nuri Şahin ve Bacca gibi isimleri uyduranlara buradan selam gönderiyorum. Gönül onları hatta daha iyilerini de ister ama koşullarımız belli. Lütfen biraz insaflı olun.

Haberin Devamı

21. şampiyonluk, çok ayrı bir şampiyonluk. Tarih bu şampiyonluğu ayrı bir yere koyacak. Pek çok taraftarımızın bu konuda neler hissettiklerini de biliyorum. Önemli olan onların hayallerini gerçekleştirmekti. Bu hayalleri gerçekleştirdiğimiz için hepimiz çok mutluyuz.

'Unutamadığınız an neydi' sorusuna Terim: Gençlerbirliği maçından sonra çok üzüldüm. Kimsenin bilmediği bir şey var; ben dönüş uçaklarında hemen maçı seyrediyorum. Seyredince daha çok üzüldüm. Son saniyede büyük takımların yapmaması gerektiği hataları gördüm.

Ancak taraftar öyle bir iş yaptı ki, üzüntüyü daha çok hırsa, isteğe, çalışmaya ve ne olursa olsun kaybetmeme duygusuna çevirdi. Takım otobüsüne bindim, olağanüstü bir atmosfer vardı. Hangi duygularla anlatılır bilmiyorum ama müthiş duygulandım. O gün, yüreğime işledi.

Haberin Devamı

Galatasaray camiası, Avrupa'da olmaya alışkın. En son bıraktığımızda da Real Madrid maçı gibi hatıralarımız var. Oralara gelmek hatta oraları aşmak istiyoruz. Yalnız eğri oturup, doğru konuşmak lazım. Avrupa'daki takımlarla bizim aramızda çok fark var.

Şampiyonlar Ligi düzeyinde bir futbol her anlamda farklı bir hazırlık ve kapasite gerektiriyor. O ligde mücadele etmek bir ayrıcalık ve bu ayrıcalığın tadını çıkarmalıyız. Ama söylediklerim, karamsar bir tablo çizmesin. Benim hayalim belli yoksa. O hayal için çalışacağız.

Daha da önemlisi o isteği, arzuyu gösterecek bir oyun için daha çok uğraşacağız. Real Madrid maçı, hatırlatmak isterim, o hatta daha iyisi niçin olmasın? Şampiyonlar Ligi'ni çok önemsiyorum. İnşallah ona göre de hazırlanacağım.