Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Teşekkürler Bolt!

Teşekkürler Bolt!

Jamaikalı sprinter 4x100’de çıktığı kariyerinin son yarışında sakatlanarak finişi göremedi.

Teşekkürler Bolt!

Dünya rekortmeni ve madalya koleksiyoncusu Usain Bolt’un yaşadığı şanssızlık herkesi üzerken tarihinde ilk kez bu mesafede final koşan milli takımımız ise 7.’liği alabildi. Altın madalya ise Büyük Britanya’nın oldu.

DÜNYA Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 4x100 metre bayrak yarışı finalinde Usain Bolt, Omar Mcleod, Julian Forte ve Yohan Blake’den oluşan Jamaika yarışı tamamlayamadı. Son 100 metreyi koşan olimpiyat ve dünya şampiyonu rekortmen atlet Bolt, sakatlanarak yarışı yarıda bıraktı ve böylelikle Bolt, faal sporculuk hayatına üzücü bir şekilde veda etti.

CHIJINDU Ujah, Adam Gemili, Daniel Talbot ve Nethaneel Mitchell-Blake’ten oluşan Büyük Britanya ise 37.47’lik süresiyle altın madalya elde etti.

TÜRKİYE ise dün tarihi bir gün yaşadı. İlk önce elemelere Ramil Guliyev, Emre Zafe Barnes, Jak Ali Harvey ile Yiğitcan Hekimoğlu’ndan oluşan milli takım, 38.44 ile sezonun en iyi derecesine imza atarken, serilerini de 4. sırada tamamladı ve Türkiye, tarihinde ilk kez finallerde madalya mücadelesi vermeye hak kazandı.

Haberin Devamı

MAÇKA’DAKİ şehitler için yarışacaklarını söyleyerek piste çıkan Ay-yıldızlılar dün gece yapılan finallerde ise 7.’likle tamamladı.