Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Teşekkürler Tutya Yılmaz

Teşekkürler Tutya Yılmaz

Türkiye’yi Rio’da temsil eden en genç isim olan 17 yaşındaki sporcu elenmesine rağmen performansıyla büyük gurur yaşattı.

Teşekkürler Tutya Yılmaz

Denge aletindeki çok başarılı performasına karşın diğer kategorilerdeki sıralamada istediği yere erişemeyen Tutya, genel klasmanda 42. oldu ve madalya şansını kaçırdı.

Türkiye’yi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda artistik jimnastikte temsil eden Tutya Yılmaz elendi ama gönülleri fethetmeyi başardı. Denge aletindeki çok başarılı performasına karşın diğer kategorilerdeki sıralamada istediği yere erişemeyen genç sporcumuz genel klasmanda 42. oldu ve madalya şansını kaçırdı.

Tutya, 4 yaşında başladığı jimnastik sporuna babası Hürriyet Yılmaz’ın büyük maddi ve manevi desteğiyle tutunmayı başarırken, en büyük hedef olarak belirlediği olimpiyatlara katılma hayalinin peşine düştü. Yılın önemli bölümlerinde Romen ve Bulgar antrenör, koreograflar da dahil olmak üzere zaman zaman 12 kişilik ekiple çalışmalarını sürdüren 17 yaşındaki sporcuya daha sonraki süreçlerde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da devlet adına destek verdi ve rahat çalışabilmesi için salon tahsis etti.

AVRUPA ve Dünya Şampiyonaları’nda iyi dereceler yapmayı başaran Tutya Yılmaz, 17 yaşında Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmayı başaran en genç kadın sporcu olurken performansında, atlama dalında 13.733, asimetrik bar dalında 12.166, denge aletinde 14.500, yer hareketlerinde 12.733 ve toplamda 53.132 puan toplamayı başardı. Babası Hürriyet Yılmaz’a göre Tutya’nın yarattığı bu sinerji, gerekli desteklerin de ortaya çıkmasıyla çok sayıda sporcunun jimnastiğe gönül vermesine zemin hazırlayacak.

Haberin Devamı