Gazete Vatan Logo
Futbol TFF'den Riva'ya ikinci tesis

TFF'den Riva'ya ikinci tesis

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm faaliyetlerini bir merkezde toplama vizyonunun bir parçası olan ve "Futbol Vadisi" olarak tanımlanan Riva'da yeni kamp merkezi ve idari bina yükselmeye başlıyor.

TFF'den Riva'ya ikinci tesis

Riva'da Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin karşısında inşa edilecek TFF Spor Kompleksi projesinin zemin iyileştirme çalışmaları başladı. Toplam 38 bin metrekare kullanım alanı ve 26 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesis içerisinde konaklama, konferans salonu, toplantı odaları, ofis binası, mescit, fitness salonu, terapi havuzları ve biri 60-90 ölçülerinde iki doğal çim saha hizmete girecek.

700 kişilik konferans salonu

Türkiye Futbol Federasyonu, dünyada eşine az rastlanır tesisle birlikte, 45 ile 130 metrekare arasında değişen 10 adet toplantı salonu, 700 kişilik konferans salonu, restoran, VIP restoran, çok amaçlı 780 metrekarelik fuaye alanı ile yeni konferans salonu ve eğitim alanlarını Türk futboluna kazandıracak.

Üç katlı olarak düşünülen ve 3 bin 500 metre karelik alanda yapılacak ofis binası alanında, basın merkezi, toplantı odası, idari ofisler yer alacak.

Engelli sporcular için özel tasarımlı odalar

TFF'nin tasarım harikası yeni spor kompleksinde kamp için büyüklükleri 45 ile 65 metrekare arasında değişen 82 adet oda bulunacak. Bu odaların zemin kattaki 20 adedi engelliler için özel olarak tasarlandı. Odaların yanı sıra tesisin tamamı engellilerin erişimine uygun şekilde dizayn edildi.

Haberin Devamı

Konaklama bölümünün engellilere uygun mimarisinin yanı sıra iç avlusu atrium ve 703 metrekarelik iç bahçe şeklinde planlandı.

Konferans ve konaklama alanlarına hizmet için bin metrekare ana mutfak ve restoran alanı ayrıldı.

Tesiste konaklayan sporcular için fitness salonu, sauna, terapi havuzları, soyunma odaları, oyun salonu ve dinlenme alanları olacak.

Açık ve kapalı 200 araçlık otoparkın bulunduğu komplekste ayrıca 450 metrekare büyüklükte mescit de yer alacak.