Gazete Vatan Logo
Futbol TFF'den 'Zeytin Dalı' Operasyonu'na destek

TFF'den 'Zeytin Dalı' Operasyonu'na destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 'Zeytin Dalı' Operasyonu'na destek için harekete geçti. Yönetim kurulu toplantısını bugün Kilis'te gerçekleştiren TFF, bölgeye birçok yardımda bulunacak.

TFF'den 'Zeytin Dalı' Operasyonu'na destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, amatör gruplara destek olmak amacıyla Kilis'e geldi. Kilis'te bir otelde düzenlenen toplantıya, Demirören'in yanı sıra amatör futbolcular, kulüp başkanları ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı (TASKK) Ali Düşmez de katıldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, salonda bulunan amatör futbolcular ile tokalaşmasının ardından salonda bir açıklama yaptı. Demirören, "Bu dönemde ülkemizin Zeytin Dalı Harekatı'nda Kilis bizim için çok önemli. Öncelikle Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlerimize tekrar Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Askerimiz şunu bilmeli ki; Türk halkı sonuna kadar onların arkasında. Son terörist bitene kadar da mücadeleye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

"Kilis'e maddi manevi güç olmak için buraya geldik"

Futbolun önemli bir unsur olduğunu belirten Demirören, "Sınırın öbür tarafında bu mücadelemiz olurken Türkiye'de futbolumuz devam ediyor. Biz de federasyon olarak Kilis'teki amatör gruplara destek, maddi manevi güç olmak için bugün buraya geldik. Şimdi özellikle amatör kulüplerimizin başkanlarının problemlerini biraz dinlemek istiyorum. Zaten yönetim olarak belli bir maddi yardım yapma kararı aldık. Bugün kulüplerimize onu da açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Amatör kulüpler adına konuşan bir temsilcinin ardından Demirören, "Bizim özellikle buraya gelirken düşündüğümüz amatör kulüplere bir malzeme yardımıydı. Ayrıca 15' er bin TL maddi yardım olarak düşündük. Bunları federasyon olarak yerine getireceğiz ve bu bizim üzerimize düşen bir görev" ifadelerini kullandı.

Kilis Valiliği'ne ziyaret

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki heyet, daha sonra Kilis Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mehmet Tekinarslan ile görüştü. Burada Vali Mehmet Tekinarslan ve milli takım forması giyen çocuklar tarafından zeytin dalları ile karşılanan TFF heyeti, bir süre çocuklarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Vali Tekinarslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete teşekkür etti. Türkiye'nin zor bir süreçte geçtiğini vurgulayan Tekinarslan, "Zeytin Dalı Harekatı sürecinde ilk 10 günde şehrimize 40 füze atıldı, 2 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi ise çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılarımızın tamamı da taburcu oldu hayatlarına devam ediyor. Bu süreçte şehrin duruşu ve kararlılığı son derece önemliydi" şeklinde konuştu.
Futbolun birleştirici ve bütünleştirici gücünü kullanmak istediklerini anlatan TFF Başkanı Demirören, burada yaptığı açıklamada, "Futbolun dostluk ve kardeşlik için birlik ve beraberlik için önemli bir amaç olduğunu biliyoruz. Bizler de elimizden geleni yaparak, Kilis'i memnun etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Vali Tekinarslan'a A Milli Takım forması hediye eden Demirören, valilikte Kilis'e atılan roketlerin sonucunda zarar gören iş yerleri ve camilerin görüntülerinin yer aldığı fotoğraf sergisini de gezdi.

Haberin Devamı

TFF, bu bölgeye şu yardımları yapacak:

Haberin Devamı

1-Malzeme Yardımı (Valilik, Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Askeri Yetkililer, Amatör Spor Kulüpleri),

25 bin forma, 21 bin Polo / Tshirt, 10 bin şapka, bin 500 atkı, bin top - Toplam 58 bin 500 adet

3 bin çikolata, bin 500 kişisel bakım ürünü

2-Emniyet Müdürlüğü'ne ait futbol sahasının tadilatı,

3- Suriye sınırındaki Çobanbey beldesine futbol sahası yapımı,

4-Kilis İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışanlarının kullanımdaki fitness malzemelerinin sağlanması,

5-Kilis'te bulunan Amatör Spor Kulüpleri'ne nakdi ve malzeme yardımı.