Gazete Vatan Logo
Futbol TFF, Kilis'te gönülleri fethetti!

TFF, Kilis'te gönülleri fethetti!

Zeytin Dalı Harekatı'na destek için bölgeye giden TFF heyeti halka moral aşıladı.

TFF, Kilis'te gönülleri fethetti!

Yaraların yeni sarıldığı bölgede çocukların yüzlerini güldüren, bölge halkına spor malzemesi dağıtan, güvenlik güçlerimize moral veren TFF, sosyal sorumluluk konusunda çıtayı zirveye taşıdı. Başkan Demirören ve kurmayları da bu davranışla herkese örnek olurken büyük alkış aldı.

FUTBOL Federasyonu’nun başkan ve yönetimiyle Kilis ve Çobanbey’e önceki gün yaptıkları ziyaret TFF’nin son dönemlerdeki en etkili ve bir o kadar da en anlamlı projesiydi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve kurmayları Zeytin Dalı Harekâtı’na destek verdiklerini göstermek, askerimize, polisimize, bölge halkına moral aşılamak için Kilis’teydi.

ZİYARETLE birlikte amatör takımlara çok ciddi miktarda ekonomik yardım yapılırken bölge halkına, özellikle çocuklara malzeme dağıtıldı. Ayrıca Suriye’de gençlere yönelik bir sahanın temeli atıldı.

‘BÖLGE 2-3 AY İÇİNDE TEMİZLENİR’

KAFİLE Kilis’i, Fırat Kalkanı Bölgesi’ni, Burseya Tepesi’ni çıplak gözle görme şansını yakalarken bugüne dek 93 füzenin atıldığı, 12 kişinin hayatını kaybettiği evleri, iş yerleri, camileri yıkılan Kilis halkının yaşananlara karşı duruşu herkesin takdirini topladı. Kilisliler’in savaşın 2-3 ay içinde biteceğinden ve silahlı kuvvetlerimizin bölgeyi teröristlerden temizleyeceğine inancı tam. Diğer bir beklenti ise 93 bin nüfuslu kentte bulunan 124 bin Suriyeli mültecinin evlerine dönmesi.

Haberin Devamı

‘NORMALE DÖNMEK YARIM SAAT’

KİLİS’İN herkes tarafından sevilen bir belediye başkanı var; Hasan Kara. Kara şehre yapılan saldırıların daha fazla kenetlenmelerine neden olduğunu belirtirken füzelerinin etkisinin yarım saati bulmadığını, Kilis halkının 30 dakika sonra normal hayata döndüğünü ifade etti. “Allah’a şükür Türk Ordusu var. Burseya Dağı ve ötesinde teröristler tek tek temizleniyor. Yakında hiç kalmayacak o teröristlerden. Suriyeli misafirlerimiz de evlerine dönecek” diyen Başkan Kara da kısa süre sonra Suriyeliler’in terörden temizlenmiş vatanlarına geri döneceklerini inandığını ifade etti.
KİLİS halkı askerimize, polisimize, devlet güçlerine müthiş destek veriyor. Dükkanların camlarına astıkları ‘Türk askerine tatlı bedava’, ‘Mehmetçiğe ve polisimize tıraş bedava’ yazılarıyla bunu net olarak gösteriyorlar.
‘BİZ ‘ER RYAN’I KURTARIYORUZ’
TFF heyeti öğle yemeğini Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve diğer askeri ve güvenlik güçleriyle birlikte yedi. Yemekte Sur’da, Nusaybin’de meskun mahal çatışmaları yaşamış, PKK’lı teröristleri inlerinden kovalamış çok sayıda güvenlik görevlisi de kafiliye eşlik etti. Oldukça samimi bir atmosferde geçen yemekte asker ve polislerimiz “Çok çabuk temizleriz o bölgeyi’ derken sivilleri koruma ve gözleme konusuna dikkat çektiler. Bir kahraman güvenlik görevlisinin “’Er Ryan’ı Kurtarmak’ filmini biz burada canlı yaşıyoruz’ sözleri ise yemeğe damga vurdu.
ÇOCUKLAR TFF HEYETİNİ AĞLATTI
YEMEĞİN ardından ise rota özel harekatçıların korumasında Suriye’ydi. Çobanbey’de sınırı geçerken heyete Özgür Suriye Ordusu’na mensup askerler de katıldı. ÖSO kontrolünde yapılan kısa bir yolculuk sonrası futbol sahasının temelinin atılacağı yere gelindi. Yüzlerce çocuk ellerinde Türk ve Irak bayrakları, üzerlerinde Ay-yıldızlı formayla TFF kafilesini karşıladı. Bu görüntüde duygulanmamak mümkün değildi. Bu durum çocukların etrafına üşüştüğü TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in konuşurken sesi titremesine, beraberindeki birçok kişinin de gözlerinin dolmasına neden oldu.
YARALARIN yeni sarıldığı bölgede çocukların yüzlerinin gülmesini sağlayan, bölge halkına ciddi miktarda spor malzemesi dağıtan, güvenlik güçlerimize moral veren Türkiye Futbol Federasyonu, sosyal sorumluluk konusunda çıtayı zirveye taşıdı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve kurmayları da bu davranışlarıyla herkese örnek olurken büyük alkış aldı.

Haberin Devamı