Gazete Vatan Logo
Futbol Timsah Arena'da sona geliniyor

Timsah Arena'da sona geliniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Timsah Arena'da yavaş yavaş sona doğru yaklaşılmaya başlandı.

Timsah Arena'da sona geliniyor

Çatıda çelik halkayı destekleyen ve her birinin ağırlığı 10 ile 15 ton arasında değişen demir desteklerin çekilme işlemine bugün başlandı. Çatının yapımını üstlenen Kazova yetkilileri, demir desteklerin sökümünün önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacağını açıkladılar.

"200 PERSONEL ÇALIŞIYOR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ince işçilikle ilgili olarak yaklaşık 200 personelin çalıştığına dikkat çekerek, "Çatının kaynak işlemleri geçtiğimiz ay içerisinde tamamlandı. Şimdi, Türkiye'de ilk kez uygulanan çatı sistemini havada tutan demir desteklerin sökülmesi bugün başladı. Ancak bu uzun zaman almayacak" dedi.

ZEMİN DRANAJI BAŞLAYACAK

Başkan Recep Altepe, zeminin drenaj yapımının da en geç 15 Mart'ta başlayacağını açıklarken de şunları söyledi:

"Demir destekleri indiren vinçlerin çalışabileceği yollar belirlendi. Yüklenici firma, şimdi zeminin drenaj işlemlerine 15 Mart'ta başlayacak. 30 Nisan'da ise Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde hazırlanan çim zemin döşenmiş olacak."

ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Haberin Devamı

Stadın yeni sezona yetiştirilebilmesi için yüklenici firmanın çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Recep Altepe, son olarak, "Çevre düzenlemesi için de firma, çalışmalarını başlattı. Kanalizasyon ve su giderlerinin bağlantıları yapılacağı yerlerin çalışmaları da başladı" dedi.