Gazete Vatan Logo
Futbol Timsah Arena yaza hazır!

Timsah Arena yaza hazır!

Timsah Arena'nın inşaatı hızla ilerliyor

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaba inşaatı yüzde 88 oranında tamamlanan ve yeni stadyumun önümüzdeki yaz aylarında Türkiye’de gerçekleştirilecek 2013 Dünya Gençler Şampiyonası’nın bazı karşılaşmalarına ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altun’la birlikte yeni stadyum inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, ince işlerine başlanan stadyumda tüm çalışmaların önümüzdeki yaz aylarına kadar tamamlanacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak işin tamamlanması ve stadyumun hizmete alınması için tüm argümanlarla gece gündüz gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Şu anda inşaat tamamlama oranımız yüzde 88´i aştı. İnce imalatlar ve ince işler ile iç duvarların örülmesine, çatı yapımına başlandı. Asansör boşlukları ve asansörlerle birlikte, kısa zamanda iç ve dış aksamın tamamında sona gelinecek. Son haliyle stadımız, güzel bir görüntü almış " dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONASI MAÇLARI BURSA’DA

Başkan Altepe, stadyumun önümüzdeki yaz aylarında Türkiye’de yapılacak 2013 Dünya Gençler Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını açıkladı. İnşaat çalışmalarını şampiyona başlangıcından önce bitirmeyi ve bazı karşılaşmaları Bursa Stadyumu’nda oynatmayı planladıklarını ifade eden Başkan Altepe, bu şekilde Bursa’yı dünya gündemine taşımak istediklerini söyledi. Başkan Altepe, "Yeni stadyum hem Bursa hem de Türkiye için prestij niteliğindeçok büyük bir eser. Bursaspor’a hizmet edecek bu stat aslında uluslararası organizasyonlar için de çok önemli konumda bulunuyor. Şu anda hazırlıklarını yaptığımız 2013 Dünya Gençler Şampiyonası’nın bir ayağı Bursa’da olacak. İstiyoruz ki o günlere kadar stadyum tamamlansın ve dünya gündemine taşınsın" diye konuştu.

Haberin Devamı